"За нас беше важно, че през първото полувреме играхме срещу основния състав на Витоша. Искахме да видим нашите млади играчи да играят мъжки футбол. Убедихте се, че през първото полувреме се представиха по- добре в единоборствата, но през втората част отстъпиха физически. Отборът още не е готов физически", коментира старши треньора на Ботев (Пловдив) Желко Петрович след контролата с Витоша (Бистрица). "Канарчетата" спечелиха с 1:0 с ранен гол на Антонио Вутов.

"Всичките ни футболисти трябва да излизат с нагласата, че са от първия състав. Разбира се има двама- трима, които са над останалите като Тодор Неделев и Кристиан Димитров, но всички трябва да се борят за място в първия отбор", каза Петрович и продължи:

"Една от нашите задачи е да налагаме юноши и аз съм приел това, когато започнах в Ботев. Ето Станислав Шопов, въпреки грешките има класа да стане добър футболист. Като цяло младите трябва да се доказват. Кристиан Димитров също може да попада в графата млади играчи, но виждате колко е уверен на терена. В България ще дойде време за силно поколение.

В Европа правят от дърветата играчи, а ние на Балканите правим от играчите дървета. Ние сме майстори да опропастим играчите. Важно е да се работи в академията. Най- добрите специалисти трябва да работят в школите, а не в първия отбор. В академиите трябва да се инвестира." /БТА

Ботев се справи с Витоша в контрола