Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович заяви след контролата с Ботев Гълъбово, че това е съставът, с който ще разполага за началото на сезона.

Петрович изрази надежда, че новият бразилски нападател Тайлон ще реши проблемите на отбора в атака.

„Това е първи мач и както видяхте пуснахме в двете полувремена два различни състава. Времето беше проблем, тъй като вчера се прибрахме от лагер, където времето беше по-хладно. Разбира се, че момчетата физически все още не са готови. Това е едва втора седмица от началото на подготовката. Физически отборът не е готов. Филип ван Аарнем направи добър мач. Родни има по-малко опит в сравнение с Филип, но и от него съм доволен. Той се вписва в състава и работи добре. Има един футболист, който се отличава в отбора и това е Тодор Неделев. На този етап ни липсва централен нападател“, коментира Петрович.

„Новият нападател е тук и започва с отбора от следващата седмицата. Наистина направихме пропуски в нападение, но това е първи мач и това е нормално. Надяваме се, че новият нападател ще реши тези проблеми“, добави треньорът на Ботев.

„Доволен съм от младите футболисти. Имаме три момчета на 17 години и две на 18 години. Те се интегрират бавно към отбора и това е фантастично.“

„Ще разчитаме на всички, които са част от групата. Младите трябва да работят относно физиката си. Те изостават физически, но имат доста талант.“

„Новият нападател може да играе до седмица – седмица и половина.“

„Това е групата от футболисти, с които разполагаме и с тях ще започнем сезона. Ние купихме нападател, който вкара 24 гола в 28 мача в Малта. Той искаше да дойде при нас. Това е много важно за нас – характерът на футболиста. Той е щастлив от трансфера си в Ботев. Аз се надявам той заедно с Джонатан и Ебер да сформират една група, защото това ще бъде важно за неговата интеграция. Той искаше да играе още днес, но нямаше как, защото се връща от ваканция. Надявам се, че той ще реши проблемите ни в атака, продължи той.

„Ако някой от играчите ни напусне отбора, ние ще направим така, че да запълним неговото място. За Васил Шопов ще знаем повече в понеделник. Ако Васил има желание да напусне, ние ще се съобразим с него, но решението ще дойде от клуба. Ръководството на клуба ще вземе решение как ще стане раздялата, защото той има договор с нас. Ние имаме треньор на вратарите, с когото ще дискутираме и в следващите две седмици ще вземем решение на кой от двамата да залагаме повече“, каза още Желко Петрович.