ПФК Ботев ще подкрепи инициативата за набиране на средства за лечението на Цветан Тричков, който е с диагноза аденокарцином на белия дроб. Клубът ще се включи в дарителската кампания с две събития през предстоящия уикенд. 

В събота, 11 март, отборът на Ботев от набор 2001 посреща състава на Лудогорец в двубой от Елитната юношеска група до 17 години. Срещата ще се проведе на централния терен на клубната база и ще бъде с платен вход. Приходите от него ще бъдат дарени за лечението на Цветан Тричков. 

Билетите са на цена от 5 лв., а продажбата им започва от сряда /8 март/ в магазина на Клуба на привържениците на ул. "Нестор Иванов" 1 в кв. "Кючук Париж" и ще продължи в деня на мача пред стадиона в Коматево, пише официалният сайт на клуба.

В същото време, в събота и неделя "Футболен комплекс Ботев 1912" ще бъде сред домакините на национален благотворителен футболен турнир за деца родени през 2006 г.

Синът на Цветан Тричков е част от отбора на Ботев в тази възрастова група. 

В подкрепения от БФС турнир ще се включат 28 отбора от Пловдив, София, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Хасково и др. Всички постъпления от входните такси ще бъдат предоставени за лечението на Цветан Петров Тричков. Дарения ще се приемат по време на всички мачове от турнира. 

В хода на двете събития ще има поставени кутии за събиране на дарения. Желаещите да помогнат за лечението на Цветан Тричков могат да го направят на следната ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

БАНКА ОББ, гр. Пловдив, бул. "Съединение" №49

BIC: UBBS BGSF

IBAN: BG55UBBS80021055114440