Ботев Пловдив победи с 2:1 ЦСКА 1948 на базата в "Коматево". Резултата откри Вутов в 11-ата минута. Александър Тонев вкара второ попадение в 64-ата минута. В 71-ата минута Славчо Шоколаров намали разликата.

В 9-ата минута ЦСКА 1948 изпълни корнер от дясната страна на вратата на Георгиев, но до опасност не се стигна и защитата изчисти напред топката.

Две минути по-късно чрез дълъг пас отдясно Вутов простреля по диагонала Наумов, откривайки резултата в полза на "канарчетата".

В 16-ата минута гостите изпълниха свободен удар чрез Янко Сандански, но опитът му за гол бе блокиран.

В 21-ата минута Лазар Марин нахлу по страхотен начин в наказателното поле и пробва изстрел с десния крак в левия ъгъл, но топката профуча встрани.

В 43-ата минута Александров изби топката в корнер отдясно след опасна атака на домакините. При последвалия ъглов удар обаче отбраната се справи без проблем и изчисти.

В последната минута Венци Василев сгреши при изнасянето на топката и Вутов бе на път да се възползва, но се заинати и в крайна сметка топката бе отнета.

В 48-ата минута Вутов направи пробив отляво и центрира към Тонев, но топката бе избита в корнер. След центриране на първа греда топката бе изчистена в нов ъглов удар. Впоследствие се получи разбъркване в наказателното поле, което обаче не доведе до удар в очертанията и отбраната изчисти.

Нов ъглов удар за "жълточерните" в 60-ата минута. Вутов изсипа топката на първа греда, но коженото кълбо бе изчистено мигновено напред.

В 63-ата минута Славчо Шоколаров опита удар от границите на наказателното поле, но право в ръцете на Георгиев.

Само минута по-късно Александър Тонев бе изведен сам на празна врата от Димитър Тонев след грешка в защитата и той покачи без проблем на 2:0.

В 67-ата минута Гущеров засече центриране с глава отдясно, но не намери по най-добрия начин топката и тя отиде в ръцете на стража.

4 минути по-късно Шоколаров върна едно попадение за гостите, след като бе изведен сам на стрелкова позиция и не сбърка.

В 78-ата минута Андерсон изпълни корнер от ляво на нападението на домакините, но двама от Ботев не се разбраха при последвалото центриране и в крайна сметка топката им бе отнета преди да нанесат удар.

В 84-ата минута Гущеров шутира от свободен удар, но Аргилашки улови без затруднения.

В последната минута Денислав Александров центрира от корнер вляво по нападението, но след известно напрежение в малкото наказателно поле топката попада в ръцете на Аргилашки.

 

Ботев Пловдив: Аргилашки, Марин, Пиргов, Бандаловски, Филипов, Балтанов, Терзиев, Перейра, Тонев, Вутов, Шопов.

ЦСКА 1948: Наумов, Атанасов, Минков, Василев, Александров, Шоколаров, Тютюков, Сандански, Александров, Гущеров, Георгиев.