Ботев се наложи над втородивизионния ЦСКА 1948 в поредната си лятна проверка. "Жълто-черните" надделяха с 3:2 в двубоя, който се игра на един от помощните терени на клубната база.

"Канарчетата" доминираха изцяло в мача и поведоха с попадения на Димитър Пиргов в 12-ата и Диого Кампос в 32-ата минути. Централният бранител се разписа с глава именно след асистенция на бразилеца, а Тодор Неделев центрира за попадението на Диого, което също бе с глава. "Червените" върнаха едно попадение малко преди края на полувремето чрез Светослав Диков.

Влезлият на смяна Станислав Шопов върна аванса от два гола на Ботев с първия си гол за представителния тим. 16-годишният талант, който се понрави на публиката с добрите си изяви направи добавка след шут на Густаво и избита от вратаря топка в 83-ата минута, а в малко по-късно при почти идентична ситуация Калоян Стефанов фиксира крайното 3:2.

Николай Киров започна мача с Иван Чворович на вратата, Костадин Ничев, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов и Филип Филипов в защита. В средата на терена отново действаха Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов и Васил Шопов, по фланговете Тодор Неделев и Дуде Ндонгала, а на върха на атаката бе Диого Кампос.

На полувремето в игра влязоха Даниел Кайзер, Радослав Терзиев, Радослав Апостолов и Густаво Афонсо, а в хода на втората част се включиха още Стивън Петков, Милко Георгиев, Станислав Шопов, Кристиан Добрев, Благовест Данчев и Атанас Янков.