Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над втородивизионния Литекс Ловеч в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912" в пловдивския квартал "Коматево". "Канарчетата" имаха контрол над случващото се на терена през всичките 90 минути и заслужено стигнаха до успеха.

Ботев поведе в резултата в 20-та минута, когато Антоан Бароан се разписа, останал очи в очи с вратаря на гостите.

Десет минути по-късно французинът отново бе точен, за да удвои преднината на "канарчетата" с изстрел от границата на наказателното поле.

LAP.bg
35 снимки

В 38-ата минута вратарят на Ботев Хидайет Ханкич отрази опасен удар от близка дистанция.

На полувремето в състава на "жълто-черните" бяха извършени множество смени. Неофициален дебют за "канарчетата" записа новото попълнение Михаил Прокопиев, като руснакът бе близо до това да се разпише, но от чиста позиция в 53-ата минута стреля във вратаря.

В 60-ата минута Мерт Дормуш намали изоставането на гостите от Ловеч, след като бе изведен сам срещу Аргилашки и пусна топката покрай стража на домакините.

В минутите до края няколко ситуации се откриха пред Абдулайе Траоре, но ударите на нападателя бяха отразени от вратаря на Литекс и така срещата завърши при резултат 2:1 в полза на Ботев.