Лестър, който вече си гарантира завръщане в английската Висша лига през следващия сезон, подпечата и шампионската титла на Чемпиъншип, след като постигна класически успех над Престън Норт Енд с 3:0 като гост в последен мач от предпоследния 45-и кръг на първенството.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Лисиците“ са недостижими на върха в подреждането, а в герой за тима в понеделник вечер се превърна неостаряващият Джейми Варди. 37-годишният нападател на тима вкара първите два гола в мрежата на Престън, а третият бе отбелязан от Кейси Макатиър.

Лестър има 97 точки, седем повече от втория и третия в таблицата съответно Лийдс и Ипсуич, като „белите“ са с един оставащ двубой до края на сезона, а Ипсуич с два, като тази вечер гостува на Ковънтри. Лийдс и Ипсуич ще се борят до последно за второто място, даващо право на директна промоция във ВЛ. Престън е десети с 63 пункта и доиграва кампанията.

Тимът гостува на Уест Бромич Албиън, който все още води битка за място в плейофите, докато Лестър ще полее титлата при домакинството на Блекбърн.