Маркъс Рашфорд и неговото израстване през последната година са една от любимите теми на Острова.

Младата звезда на Манчестър Юнайтед прогресира много през изминалите 13 месеца, а редом до Златан Ибрахимович и под ръководството на Жозе Моуриньо нещата изглеждат добре за него.

Ибрахимович е контузен, затова на Рашфорд ще разчитат в Юнайтед в дербито на Манчестър в четвъртък - мач, който освен символиката си има огромно значение и за Топ 4.

"Все още искам да играя футбол през цялото време," признава Маркъс в обширно интервю за The Telegraph. "100% се виждам като уличен футболист. Като дете играехме на всяко възможно място. Ако можех, щях да го правя и сега, но е малко сложно..."

Скоулс: Рашфорд ще бъде звезда като Роналдо и Неймар

Това е първото интервю на Рашфорд за национална медия от дълго време насам. Майка му Мелани го пази от трудностите на славата.

Пътят на Рашфорд е подобен на този на Уейн Рууни, но досега младокът не е искал съвети за това как да се справя със славата. "Не се е налагало, но ако той смяташе, че не се справям, със сигурност щеше да ми каже нещо," убеден е тийнейджърът.

Футболът се радва на новото Хлапе

Маркъс признава, че групата от хора около него е много малка, не създава нови приятелства, а тези, които има са вече на повече от 10 години.

Той играе все още с изцяло черни бутонки, без блясък, и споделя, че е наясно с бизнеса, който налага моделите на големите звезди, но ако зависи от него, ще остане с черното завинаги.

Моуриньо впечатлен от Рашфорд и Шоу

Начинът, по който говори той за Златан е възхитителен: "Влиянието му, особено върху младите играчи, е фантастично. Той иска да остане в играта, защото прави всички нас по-добри. Вече виждам нещата по съвсем различен начин. Виждам неща, които преди година ми изглеждаха неестествени. Не се чувствам некомфортно по крилото. За мен това е голямо развитие. Мисля, че следващия сезон ще се доказвам в още повече различни ситуации."

"Сега нападателите са много по-различни от преди. На първо четене се сещам за много малко чисти 9-ки. Искат се различни качества," продължава зряло Рашфорд.

"Тепърва ще видите какво съм научил от Ибрахимович, опитът с него е незаменим," заключи той.

Феновете на "Олд Трафорд" на крака заради новия си любимец

"Мачът с Андерлехт бе нещо ново за мен, граница, която не бях достигал с тялото си преди. Веднъж щом минеш през нещо такова, чувството е уникално, защото знаеш, че можеш, искаш да го направиш отново. Да се бориш непрекъснато," завърши Маркъс Рашфорд.