Предводителят на Ливърпул – Юрген Клоп, става позитивен в борбата за титлата и вярва, че тимът му може да спечели оставащите шест мача, които потенциално могат да гарантират титлата за мърсисайдци. „Червените“ се намират в лоша поредица, която стартира с равенство срещу Манчестър Юнайтед, след което дойдоха две поражения от Аталанта и Кристъл Палас, а тя приключи с минимален успех 1:0 в Бергамо, но той не бе достатъчен за англичаните да продължат, които бяха загубили на Острова с 0:3.

Все пак това беше първа „суха“ мрежа за Ливърпул от 10 мача насам, което дава увереност на Клоп, макар тимът да продължава да бъде ялов в нападение. „Определено съдбата на титлата не е в нашите ръце, това е очевидно“, каза Клоп на брифинг.

„Смятам, че имаме добри шансове да станем шампиони в края, ако спечелим оставащите си шест двубоя. Ако не е така, просто друг ще вдигне титлата. Може и да са ни достатъчни пет мача, кой знае? Някой предполагаше ли, че Арсенал ще загуби от Астън Вила? Всички стоим тук и казваме - „Окей, Сити ще спечели всичките си мачове“. Това е нещо, което се е случвало често, но те имат още много мачове срещу тежки съперници. Не мислим за тях. Мислим само за това как да сме сигурни, че отново ще печелим мачовете си“, сподели Юрген Клоп.

„Губили сме титлата с по една точка няколко пъти, били сме в подобна гонеща позиция. Знаем какво трябва да правим и кое да не правим. Трябва да сме сигурни, че сме добри и ще създаваме проблеми на съперниците. Ако искаш да си шампион в Англия, трябва да си близо до перфектното. Ако не можеш, трябва да видиш как можеш да се справиш в ситуациите. Това правим и ние. Имахме проблеми в последните мачове и това не ни хареса много. Особено резултатите, но сега трябва да обърнем нещата в наша полза. Ключовото е да бъдем критично точни в завършващата фаза“, каза още германецът.