Поредният кръг от Висшата лига не предложи големи изненади, нито размествания. Ливърпул продължава да води с четири точки на Манчестър Сити, но  за сметка на това битката за място в Топ 4 се ожесточи още повече след успеха на Арсенал над Челси (2:0). Кардиф, Фулъм и Хъдърсфийлд са на дъното след поредните си загуби.

Арсенал – Челси 2:0

В голямата битка за Топ 4 Арсенал победи с 2:0 Челси на Емирейтс. "Артилеристите" са с 44 точки и са равни с шестия Манчестър Юнайтед, който надви Брайтън с 2:1.

Александър Лаказет вкара първия гол в мача в 14-та минута, когато пое топката в наказателното поле и стреля от малък ъгъл покрай Кепа Арисабалага за 1:0 в полза на Арсенал, който стигна бързо и до второ попадение. Лоран Кошчелни получи топката на няколко метра от голлинията и опита да играе с глава, но я удари с рамо, което все пак бе достатъчно. Тя се отправи към левия ъгъл на вратата на Челси и се оплете в мрежата за 2:0.

Големият удар за домакините може да се окаже контузията, която получи Ектор Бейерин по време на голямото съботно дерби.

Уулвърхемптън – Лестър 4:3

Диого Жота отбеляза хеттрик и донесе победа на Уулвърхемптън с 4:3 срещу Лестър Сити в спектакъл, с който беше открит 23-ия кръг на английското футболно първенство.
Жота и Райън Бенет се възползваха от асистенции на Жоао Моутиньо в четвъртата и 12-та минута за 2:0 в полза на домакините на "Молиню", но Лестър изравни в началото на второто полувреме с попадение на Демарай Грей (47') и автогол на Конър Коуди (51'). Жота даде отново аванс на Уулвс в 64-та минута и Уес Морган изравни с глава в 87-та, за да се стигне до драмата в добавеното време. Раул Хименес получи дълбок пас в третата минута от продължението на мача и подаде на самотния пред вратата Жота, който преодоля с лекота Каспер Шмайхел за крайното 4:3.

Ливърпул – Кристъл Палас 4:3

Ливърпул победи с гръмкото 4:3 Кристъл Палас в изключително атрактивен мач, с много попадения и заряд. Ливърпул се спаси с два рикошета, едно фатално отиграване на вратаря на Кристъл Палас и една контра в добавеното време. Гостите поведоха в 34-та минута с гол на Уилфрид Заха, който получи подаване от Андрос Таунсенд и преодоля Алисон Бекер със силен шут. От този момент нататък обаче Ливърпул доминираше, а това даде изражение с два гола в началото на второто полувреме. След само 55 секунди игра Мохамед Салах се възползва от отбита топка и се разписа с техничен удар за 1:1, а седем минути по-късно Роберто Фирмино даде аванс на мърсисайдци. Той получи подаване от Наби Кейта в наказателното поле и стреля, а топката рикошира в крак на защитник и влезе във вратата на Хулиан Сперони за втори път.

Кристъл Палас не се предаде и стигна до изравняване в 65-та минута чрез Джеймс Томкинс, който получи топката от ъглов удар и я изпрати зад Бекер за 2:2. Ливърпул обаче отново стигна до гол след грешка на гостите. В 75-та минута вратарят Сперони отклони центриране зад себе си и Мохамед Салах стигна до топката на голлинията, за да я вкара в мрежата за 3:2.


Палас хвърли всички сили в атака и дори получи помощ от Джеймс Милнър, който бе изгонен с червен картон малко преди изтичането на редовното време. Гостите обаче се отвориха твърде много и Садио Мане получи извеждащ пас от Анди Робъртсън в третата минута на добавеното време, след което вкара сам срещу Сперони за 4:2. Последва гол на Макс Майер за Палас, но гостите не успяха да вкарат с последната си атака и загубиха.
 

Манчестър Юнайтед – Брайтън 2:1

Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер остава непобеден. Тимът се доближи на три точки от четвъртия в класирането Челси, след като победи с 2:1 Брайтън като домакин. "Червените дяволи" поведоха в 27-та минута с гол от дузпа на Пол Погба, а в 42-та Маркъс Рашфорд вкара прекрасен гол с бомбен удар от малък ъгъл. Паскал Грос върна един гол в 72-та минута и оформи крайното 2:1 за Юнайтед.


Хъдърсфийлд – Манчестър Сити 0:3

Шампионът на Англия Манчестър Сити победи с 3:0 като гост Хъдърсфийлд. Футболистите на Пеп Гуардиола вече имат 56 точки и изостават с 4 от лидера Ливърпул. Хъдърсфийлд заема последно място в подреждането с едва 11 пункта. В 18-ата минута Данило опита удар извън наказателното поле към вратата на Хъдърсфийлд, топката се отклони от тялото на Кристофър Шиндлер и заблуди вратаря Йонас Льосъл, след което се оплете в мрежата - 0:1. Девет минути след подновяването на играта Стърлинг направи резултата 0:2. Той засече топката с глава във вратата след центриране отляво на Лирой Сане. Само две минути по-късно Сане направи резултата класически. Германецът бе изведен сам срещу вратаря и с удар по тревата намери мрежата от вътрешната страна.

 

Фулъм – Тотнъм 1:2

С гол на Хари Уинкс в последните секунди на добавеното време Тотнъм победи Фулъм с 2:1 като гост в лондонското дерби. Футболистите на Маурисио Почетино макар и без звездата Хари Кейн в състава вече имат 51 точки, което с 4 повече от четвъртия Челси. Фулъм продължава да бъде на предпоследното място с 14 пункта.
Фернандо Йоренте си вкара автогол в 17-ата минута. След корнер за Фулъм топката се отби в краката на испанеца и влетя във вратата пазена от Юго Лорис. В 41-ата минута домакините стигнаха до нов гол, който обаче не беше зачетен заради засада. Андре Шюрле стреля от воле, Лорис успя да спаси, но при добавката Александър Митрович порази целта.
През второто полувреме Деле Али изравни още в 51-ата минута, след като засече центриране на Кристиан Ериксен. Последваха куп пропуски на Тотнъм, за да се стигне до 94-ата минута, когато Хари Уинкс бе най-съобразителен в наказателното поле и донесе 3 точки за своя тим.

 

Нюкасъл – Кардиф 3:0

 

Борнемут – Уест Хем 2:0

 

Саутхемптън – Евертън 2:1

Саутхемптън излезе от зоната на изпадащите след победа с 2:1 над Евертън. Джеймс Уорд Праус (50') и автогол на Лукас Дине (64') бяха достатъчни за "светците", които изпревариха Кардиф Сити.

 

Уотфорд – Бърнли 0:0