Десният бек на Тотнъм Серж Орие е бил арестуван посред нощ. Причината за задържането на 26-годишния национал на Кот д`Ивоар е оплакване за упражнено физическо насилие над приятелката му. 

Орие е прибран в ареста само часове преди неделната загуба на „шпорите“ с 0:1 от Манчестър Юнайтед, пише „Сън“. Заради задържането си той не беше в групата на Тотнъм. 

Бранителят живее в имение в Хертфоршир заедно с приятелката си Хенча Войгт, който е известна в Англия с участието си в риалити формати. 

Според информациите Орие и Войгт са имали домашен скандал пред малката им дъщеричка. По време на разпрата в полицията е постъпил сигнал, че футболистът е посегнал физически на 31-годишната си приятелка. 

Това не е първи проблем с властите за Серж Орие. През 2016 година, като играч на ПСЖ той не получи разрешение да влезе в Англия за мач от Шампионската лига срещу Арсенал. Причината беше следствие срещу него заради нападение над полицай през май същата година при тест за употреба на алкохол. Футболистът беше осъден на две месеца затвор, но успешно обжалва присъдата си и плати 1300 паунда съдебни разходи.