Интер (Милано) регистрира трима нови млади играчи, а също така си осигури още едно попълнение за отбора до 17 години, на когото документите трябва да бъдат подготвени в следващите дни.

Интер вече инвестира в привличането на Стефано Сенси от Сасуоло, но работи здраво за бъдещето и вчера внесе договорите на трима млади таланти във федерацията. Това са Георгиос Вагиянидис от Панатинайкос (Гърция), роден през 2001-а година, както и Никола Илиев (от Ботев Пловдив) и вратарят Николаос Ботис (от ПАОК Солун), също роден през 2004-а.

Първият ще играе в Примавера-селекцията на Интер, а двамата други ще подсилят отбора до 17 години, воден от треньора Андреа Дзанкета, пише вестник Гадзета дело Спорт.

След това се прави анализ на всеки един от тримата, като за родения в Русе атакуващ полузащитник се съобщава, че Интер е спечелил доверието му в сериозната конкуренция на Аякс (Амстердам) и се е възползвал от правилото, че може да го вземе на 16 навършени години.

"С много силен десен крак Илиев обича да тръгва от втора позиция с топка в крака. Физически силен и с много добър дрибъл, той също така няма нищо против да завършва атаките. Трудно е все още да се мисли за присаждането на този скъпоценен камък в първия отбор предвид много младата му възраст. Много по-вероятно е той изкара една година в Примавера и след това постепенно да се адаптира в първия отбор, коментира изданието.

Сайтът www.sprintesport.it уточнява, че сертификатът на Илиев вече е пристигнал в италианската федерация и той може да бъде използван от треньорите в официалните срещи.

Третото чуждестранно попълнение на младшата възраст на Интер (Милано) е роденият през 2004-а година полузащитник Самуел Григар, който идва от чешкия Баник (Острава).