Ръководството на Астън Вила е отправило запитване до Челси за евентуалното преотстъпване на защитника Итън Ампаду.

Уелският национал е едва на 18 години и „сините” от Лондон възлагат сериозни надежди на бъдещето му развитие в професионален план. Той заигра в Челси през 2017-а, когато клубът го привлече от Екзитър. Като едва 16-годишен Ампаду записа 407 минути футбол във всички турнири и се показа като надеждна опция въпреки крехката си възраст.

Смяната на мениджъра и идването на Маурицио Сари обаче не се отразиха благотворно върху шансовете, които младокът получи през отминалия сезон 2018/2019. Той натрупа само 283 минути в 5 участия, като нито едно от тях не беше във Висшата лига. За тези ограничени игрови шансове вина имаха и контузиите, които зачестиха при младока през втората половина от сезона.

Астън Вила със сигурно ще му възложи далеч повече отговорности. Бирмингамци се чувстват окуражени от успеха, който имаха с привличането на Тами Ейбрахам под наем от Челси. Нападателят е една от главните причини „виланите” да стигнат до завръщане в елита, след като отбеляза 25 гола в 37 шампионатни мача в Чемпиъншип.

На „Вила Парк” смятат, че ще постигнат сходни резултати и с Ампаду, който е показал умения да играе не само като централен защитник, но и в ролята на дефанзивен халф.