Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, трудно скриваше разочарованието си след поражението с 0:2 от Лудогорец в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Той призна превъзходството на шампионите и заяви, че в момента "канарчетата" не са на нивото на "орлите" в игрово отношение.
 
"Трудно ми е да приемам пораженията, но в момента трябва да призная, че сме по-слаби от Лудогорец. Във футбола не можеш да играеш без стрес, това е част от играта. Понякога е по-добре да разбереш реалността и да признаеш. Нямам проблем да приема и критиките. 
 
Опитахме се да играем футбол, но просто не успяхме да направим това, което се искаше от нас. За съжаление  Конте се контузи на загрявката и се наложи Йонас Там да влиза след лечение на травма. Това няма как да не се отрази, но не това е причината за загубата. Здраво стъпил съм на земята и съм наясно, че трябва да продължим да работим. 
 
Иска ми се да приема, че разликата с Лудогорец не е голяма, но те имат изграден манталитет на победители. Ние нямаме такава натрупана увереност. Играчите на Лудогорец знаят как да спечелят, дори когато не играят по най-добрия начин. 
 
Има и позитиви за нас все пак - завръщането в игра на Брахими и добрата адаптация на младите Димитър Папазов и Ивайло Видев, които влязоха в края.
 
Ботев е клуб, който се бори винаги за трофеи и участие в евротурнирите, но в момента не можем да спечелим срещу Лудогорец. Трябва да се погледнем в огледалото и да приемем какво е нашето ниво в момента. Сигурен съм обаче, че ще продължим да работим и все някога ще бием Лудогорец", коментира пред медиите наставникът на Ботев.