Световният №2 в снукъра Джъд Тръмп заслужи своята пет ранкинг титла през сезона, след като завоюва трофея от турнира World Open в китайския град Юшан. На финала той не остави никакви шансове на педставителя на домакините Дин Дзюнхуей с 10:4 фрейма.

Шампионът от последното издание на надпреварата, което се проведе през 2019-а година и след това бе прекъснато заради пандемията от коронавирус, до голяма степен обезсмисли втората сесия, след като след края на първата вече водеше със 7:2 фрейма. Тръмп реализира четири халф-сенчъри брейка в сутрешния сеанс, докато съперникът му се отчете със серии от 59 и 106 точки.

Доиграването започна със страхотни 130 от „Асото в колодата“, преди Дин да отвърне с брейк от 84. Още една стотачка за англичанина - този път от 106, го доближи на само фрейм от нова титла, но китайският му опонент се закрепи, намалявайки на 4:9. Дин имаше своите шансове да удължи още мача, но в крайна сметка отстъпи в оспорвания 14-и фрейм.

По този начин Тръмп продължи с изключителното си представяне с петата си ранкинг титла през сезона и общо 28-а в професионалната кариера, с което се изравни на четвъртото място във вечната ранглиста с великия Стив Дейвис. Любопитно е, че 34-годишният англичанин надви трети различен китаец в спор за титла тази кампания, след като победи Анда Джан на Английския Оупън и Дзяхуей Съ на Германския Мастърс. Дин, от своя страна, остава с 14 ранкинг титли, последната от които е на Шампионата на Обединеното Кралство през 2019-а година.