Ботев постигна убедителна победа с 4:1 над румънския Поли Тимишоара в първата си контрола от зимната подготовка. Двубоят се игра на един от терените на комплекс „Титаник“, намиращ се в близост до базата на „жълто-черните“ в хотел „Кервансарай“ в Анталия. „Канарчетата“ изиграха силен мач и заслужено стигнаха до изразителния успех, след като контролираха случващото се в голяма част от игровото време.

Ботев започна в следния състав: Валентин Галев, Йордан Христов, Радослав Терзиев, Кристиян Димитров, Лазар Марин,Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Рахави Кифуети, Грегъри Нелсън, Наско Милев

В първите минути головите положения пред двете врати липсваха, а двата тима изпитваха затруднения от силния вятър. В 10-ата минута Лазар Марин получи пас от Грегъри Нелсън и пробва центриране, но топката се озова право в ръцете на вратаря. В ответната атака Валентин Галев се намеси добре и отрази удар на нападател на тима от Тимишоара, който се намира на 11-ото място в класирането на шампионата на Румъния.

В 13-ата минута Йордан Христов центрира отдясно, но топката се отклони от защитник и излезе в корнер. При последвалия ъглов удар се получи кратко меле, но в крайна сметка стражът на тима от северната ни съседка улови кълбото. В 15-ата минута „канарчетата“ откриха резултата, след като Рахави Кифуети направи отличен индивидуален пробив и с удар извън наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 19-ата минута Наско Милев бе близо до това да удвои аванса на пловдивчани, но диагоналният му удар профуча над напречната греда. В 22-ата минута Валентин Галев се отчете с нова добра изява, след като отрази опасен удар на противников състезател. „Жълто-черните“ отговориха с удар на Йордан Христов, който насочи топката към горния десен ъгъл, но стражът на Поли демонстрира рефлекс и изби.

В 31-ата минута гредата се оказа последна преграда пред това тимът на Ботев да стигне до втори гол. „Канарчетата“ упражниха преса в половината на противника и отнеха топката, последва центриране, което бе избито и топката попадна в Лъчезар Балтанов, халфът овладя и стреля с левия крак, но топката се отклони от страничния стълб. До края на първата част играта се водеше предимно между двете наказателни полета, а до нови голови положения не се стигна.

През вторите 45 минути „жълто-черните“ играха с изцяло нова единадесеторка, която изглеждаше по следния начин: Виктор Голас, Филип Филипов, Георги Купенов, Орлин Старокин, Игор Ощипко, Серкан Юсеин, Борис Тютюков, Божидар Васев, Емил Камберов, Рангел Игнатов и Алекс Колев.

Възпитаниците на Николай Костов стартираха вихрено второто полувреме и до 60-ата минута вече водеха в резултата с 4:0. Още в първите секунди след почивката 18-годишният Рангел Игнатов намери Божидар Васев пред наказателното поле, който стреля, топката се отклони от защитник и влетя във вратата за 2:0 В 49-ата минута Игнатов повтори упражнението, като този път намери друг младок в „жълто-черния“ отбор – Борис Тютюков, а нападателят шутира от движение, но ударът бе неточен.

В 52-ата минута Игнатов продължи да бъде в центъра на събитията и се отчете с втора асистенция. Крилото се възползва от грешка в отбраната на „сините“ и се отскубна сам срещу вратаря, след което хитро изчака подкрепа от Александър Колев и комбинира с тарана, за когото не бе проблем да се разпише на празна врата за 3:0. В 61-ата минута Александър Колев пресече пас в половината на румънците, напредна с топката в крака и намери Емил Камберов, а 19-годишният нападател с прецизен удар с левия крак покачи на 4:0.

В 68-ата минута удар на футболист на румънския тим попадна право в ръцете на Виктор Голас. В 73-ата минута „канарчетата“ организираха продължителна атака, която завърши с удар на Борис Тютюков, но шутът на 18-годишния футболист бе блокиран. Само 120 секунди по-късно Тютюков овладя топката, финтира защитник и шутира към вратата, но опитът му бе неуспешен. В 79-ата минута „сините“ изпълниха късо ъглов удар, последва пас към Бокшан през центъра на защитата на Ботев, а той успя с удар от близка дистанция успя да отбележи почетното попадение за отбора от Тимишоара.

Следващата контрола на Ботев е на 28-ми януари от 16:00ч. срещу полския Висла Краков.

 

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS