Ботев допусна болезнена загуба в края в контролата си срещу украинския Черноморец Одеса. Въпреки че водеха почти до последните 15 минути, "канарчетата" допуснаха пълен обрат и се разминаха с престижен успех.

Те паднаха с 1:3, а попадението за тях отбеляза Тодор Неделев в самото начало. Отговорът на украинците дойде в края след груби грешки на играчи на пловдивчани, а две попадения реализира бразилецът Матеус. Той беше точен в 89-та и 90-та минути, а преди това и Мурашов беше изравнил.

Наставникът Николай Костов пусна като титуляри огромната част от играчите, на които се очаква да разчита през пролетния дял. Това се отрази в ранен натиск, а и ранен гол за "канарчетата".

Още в 9-та минута те откриха резултата, когато точен беше Тодор Неделев. Във въпросната ситуация първо Рахави Кифуети напредна по фланга, но ударът му беше избит от защитник. После Балтанов би, топката стигна до Неделев и той отбеляза за 1:0.
 

Ботев Пловдив - Черноморец Одеса

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

Последва силен натиск на украинците, като те можеха да изравнят още в 11-та минута. Тогава обаче Валентин Галев отклони топката, която отиваше на крака на Ковалец, а той оставаше на празна врата и нямаше как да сбърка.

Последваха доста силни минути на тима от Одеса, но и защитата на Ботев се справяше. Резултатът беше близо до изравняване в 30-та минута, когато капитанът на Черноморец Филимонов тресна гредата след пряк свободен удар, но и тук се размина на "канарчетата".

Малко преди почивката и българският тим се активизира, като удари отправиха Рахави Кифуети и Серкан Юсеин, но те не затрудниха сериозно стража на Черноморец. Така почивката дойде при гол преднина на пловдивчани.

Ботев Пловдив - Черноморец Одеса

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

След подновяването на играта украинците отново имаха хубави положения, но не успяха да ги реализират. Ботев определено можеше да съжалява в 65-та минута, когато Тодор Неделев можеше да удвои.

Тогава със страхотен пас Грегъри Нелсън го изведе в коридор зад защитата и той се озова сам срещу вратаря. Ударът на родния национал обаче прелетя встрани от вратата с няколко сантиметра.

След това последваха силни минути за Черноморец и в крайна сметка падна и изиравнителният гол. Това се случи в 72-та минута, когато Мурашов се възползва от грешка на Валентин Галев, който се подхлъзна и не можа да изчисти добре. Топката остана у него и той хладнокръвно се разписа за 1:1.

До края мачът беше под контрола на украинците и те логично взеха победата с две късни попадения. Те бяха дело на Матеус, който се разписа набързо в 89-та и 90-та минути.

При първото си попадение се възползва от поредно подхлъзване, този път на Милен Гамаков, при което с прострелен пас беше изведен зад защитата и впоследствие препарира Виктор Голас за 2:1.

В следващата атака отново Матеус вкара, след като беше изведен отдясно в наказателното поле и със силен удар не остави шансове на стража на "канарчетата", за да оформи крайното 3:1.

Ботев: 84. Галев, 4. Игор Ощипко, 6. Орлин Старокин, 7. Мариян Огнянов, 8. Тодор Неделев, 88. Милен Гамаков, 10. Серкан Юсеин, 11. Йордан Христов, 17. Лъчезар Балтанов, 23. Грегъри Нелсън, 26. Рахави Кифуети;

Резерви: 1. Виктор Голас, 21. Мартин Димитров, 3. Георги Купенов, 8. Божидар Васев, 18. Радослав Терзиев, 19. Борис Титюков, 20. Рангел Игнатов, 22. Кристиан Димитров, 24. Лазар Марин, 28. Филип Филипов, 45. Наско Милев.

Черноморец Одеса: 71. Безрук, 15. Гадрани, 25. Мартиненко, 94. Данченко, 16. Филимонов, 6. Ковалец, 17. Татарков, 23. Азацки, 20. Куценко, 78. Хабленко, 22. Кабаев.

Старши треньор: Александър Бабич


1' - Начало на мача!

3' - Първа опасна атака в мача, Милен Гамаков изчисти в последния момент след центриране в наказателното поле.

9' - Ботев открива резултата. Точен е Тодор Неделев. Първо Рахави Кифуети напредна по фланга, но ударът му беше избит. После Балтанов би, топката стигна до Неделев и той отбеляза за 1:0.

11' - Валентин Галев спаси сигурен гол. Той пресече топката, която отиваше към Ковалец и той щеше да е сам срещу вратата, но стражът се справи и улови.

16' - Хубава атака на Ботев, но след пробива на Йордан Христов не се стигна до сериозна опасност пред вратата на Черноморец Одеса.

25' - Натиск на Черноморец Одеса в последните минути, няколко далечни удара към вратата Галев, но той беше на ниво, а и те не го затрудниха особено.

27' - Първи жълт картон в мача. Той е за много груб фаул на Филимонов срещу Грегъри Нелсън. Украинецът заслужено беше декориран в жълто.

30' - Черноморец удари греда след един пряк свободен удар, изпълнен от Филимонов. Общо взето, натискът на украинците е осезаем, но голове във вратата на Валентин Галев не падат.

36' - Първа смяна в мача. Излиза Орлин Старокин, влиза Радослав Терзиев.

38' - Серкан Юсеин стреля опасно към вратата на Черноморец, но ударът му прелетя на няколко сантиметра встрани от вратата.

40' - Още един хубав удар към вратата на Черноморец след удар на Рахави Кифуети, но гол няма.

45' - Край на първата част! Ботев води с 1:0 на украинците.

46' - Начало на втората част. Тя започва с две смени за Ботев. Излизат Игор Ощипко и Рахави Кифуети, влизат Филип Филипов и Наско Милев.

52' - По-активно начало на Черноморец след почивката, но отново мерникът на украинците не е достатъчно точен и няма голове.

53' - Кабаев от Черноморец с жълт картон за груб фаул срещу Грегъри Нелсън.

54' - Атака отдясно на украинците, Борилко стреля опасно от наказателното поле, на 4-5 метра от Галев, но вратарят изби в корнер.

58' - Четвърта смяна в Ботев, влиза Божидар Васев, излиза Лъчезар Балтанов.

62' - Хубава атака на Ботев, която за малко да завърши с гол. Грегъри Нелсън изведе хубаво Тодор Неделев в коридор, той се озова сам срещу вратаря, но стреля в аут.

70' - Жълт картон за влезлия преди малко Божидар Васев за груб фаул срещу Мурашов от Черноморец.

72' - Черноморец изравни с гол на Мурашов. Той се възползва от грешка на вратаря Валентин Галев, който се подхлъзна и не можа да изчисти една топка, тя попадна в украинеца и той направи 1:1.

80' - Вратарска смяна в Ботев. Излиза Валентин Галев, влиза Виктор Голас.

85' - Първа добра проява на Голас след влизането му на терена. Той спаси удар на играч на Черноморец, който се беше озовал почти сам срещу него.

89' - Черноморец поведе! Поредна грешка, този път на Милен Гамаков, който се подхлъзна и подари топката на играч на Черноморец, който изведе нападателя Матеус зад гърба на защитата и той преодоля Голас за 2:1.

90' - Интригата свърши. Матеус прави 3:1, след като беше изведен на хубава позиция отдясно и с удара си матира Голас.

90+2' - Край на мача, Ботев падна с 1:3.


Валентин Грънчаров, Специален пратеник на Дарик радио в Анталия


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS