Отборът на Ботев Пд постигна победа над Миньор Перник с 2:0 в мач от 27-я кръг на А група. Двубоят се състоя на стадион Българска армия, тъй като по-рано перничани бяха наказани от Спортно-техническата комисия към БФС с лишаване от домакинство.

И двете попадения в срещата бяха дело на Иван Цветков в 31-ата и в 85-ата минута на мача.

Първите десетина минути на мача минаха без особени опасности за гол и пред двете врати. По няколко възможности се разкриха и пред двата тима, но те така и не се възползваха от тях. Първата по-сериозна опасност символичните гости създадоха в 16-ата минута. Тогава Луис Педро напредна, стигна до наказателното поле. Там играчът на „канарчетата“ комбинира с Тодор Неделев, който стреля силно, но Боян Пейков отрази удара му. 2 минути по-късно същите двама играчи бяха в основата на нова опасност. Неделев пусна хитър пас към Педро, който стреля, но топката бе изчистена в корнер. Няколко минути след това последва добро заучено положение за пловдивчани. Борис Галчев центрира към Енрике, последният шутира, получи се леко разбъркване пред вратата на перничани, но в крайна сметка топката остана в прегръдките на Пейков.

Опитите на възпитаниците на Станимир Стоилов да излязат напред в резултата бяха увенчани с успех в 31-ата минута. Тодор Неделев показа наблюдателност към играта като пусна чудесно извеждащо подаване към Иван Цветков зад гърба на защитата на „чуковете“. Капитанът на „канарчетата“ бе безкомпромисен за 0:1. В оставащите минути до края на полувремето пловдивчани създадоха още няколко атаки, а в 44-ата минута Мариян Огнянов изпълни фаул от удобна позиция, но ударът му мина високо над вратата на Миньор.

С подновяването на играта Станимир Стоилов пусна в игра Станислав Костов на мястото на Луис Енрике. Именно влезлият като резерва играч бе в основата на много от атаките, организирани от „канарчетата“ в първите минути на вторите 45.

Същевременно момчетата на Николай Тодоров стигнаха до няколко статични положения, а в 59-ата минута удар на Петър Петров бе спасен от Адам Стаховяк.

В 84-ата минуа дойде едно от най-чистите положения за гостите през втората част. Костов получи пас от бившия футболист на Левски Иван Цветков, стреля, Пейков изби, а след това бранител на „чуковете“ изчисти в корнер. Само минута след това футболистите на Ботев ликуваха за втори път. Томаш Иршак изведе Тодор Неделев, който пусна пас, успореден на голлинията, към Цветков, а капитанът на тима от Града под тепетата бе безкомпромисен за втори път – 0:2.

Секунди преди края Томаш Иршак си изкара глупав втори жълт картон и остави тима си човек по-малко.

Така с успеха Ботев събра 54 точки и заема 4-а позиция във временното класиране, на три точки зад третия ЦСКА (57). Миньор е 14-ти с 20 пункта.