Ботев победи с 2:1 Левски в мач от 25-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на ст. "Христо Ботев" и бе изгледан от около 1 000 зрители, съобщава официалният сайт на "канарчетата".

Първата част бе изключително равностойна, като и двата отбора пробваха атаки, но не успяваха да застрашат сериозно вратарите. В 20-ата минута, при първата си атака, "сините" поведоха, след като Николай Петков засече топката с глава за 0:1. До почивката "канарчетата" пробваха няколко атаки, но без успех.

През второто полувреме възпитаниците на Стефан Стоянов се появиха на терена напълно преобразени. "Жълто-черните" смачкаха своя съперник, който за цялата част не отправи нито един удар по посока вратата на Мартин Димитров. В 43-ата минута Емил Камберов центрира отдясно и трениращият с представителния тим на "Ботев" Владимир Айтов с глава не остави шансове за стража на гостите - 1:1.

Само 5 минути по-късно защитник на Левски направи дузпа, която Атанас Паскалев реализира хладнокръвно и изведе "канарите" напред - 2:1. В 52-ата минута Серкан Юсеин стреля мощно от 22 метра, но топката се удари в напречната греда. Въпреки че поведе в резултата "Ботев" продължи да атакува и нито за миг не се прибра да пази резултата си. Добрите изяви на вратаря на "сините", както и неточните шутове на "жълто-черните" обаче попречиха на домакините да запишат по-изразителна победа.

След края на двубоя ботевистите бяха изпратени на крака от публиката, която особено през втората част не спря да подкрепя "жълто-черните".

"Честитя победата на момчетата. Най-много се радвам, че дори при 2:1 не се затворихме, а продължихме да нападаме. След почивката не знам колко пъти минаха центъра гостите, да не говорим за удар. Атмосферата бе страхотна, за пръв път имахме възможност да се докоснем до феновете на Ботев. Определено подкрепата от трибуните даде крила на момчетата за този обрат", заяви след двубоя треньорът на "канарчетата" Стефан Стоянов.