Лудогорец победи Ботев Пловдив с 2:0 в мач от предпоследния кръг на А група и по този начин запази интригата за титлата за последния кръг. Иван Стоянов вкара двата гола в Разград и по този начин съхрани шансовете на шампионите да спечелят втора поредна титла. С тази загуба пък Ботев загуби шансовете си за класиране в евротурнирите и със сигурност ще завърши сезона на четвърто място.

В събота Лудогорец трябва задължително да победи Монтана като гост и в същото време да се надява Левски да се издъни срещу Славия. В момента отборът на Ивайло Петев имат 69 точки, а „сините“ 70.

Мачът в Разград започна много интересно като още в 7-а минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Съдията Мартин Богдев отсъди спорен 11-метров удар след съприкосновение между Перейра и Марселиньо, след което бразилецът се просна в наказателното поле. Зад топката застана Ивайло Стоянов, който реализира след силен удар в центъра на вратата, при който Стаховяк опита да се намеси, но топката мина зад тялото му за 1:0.

Малко след това Станислав Генчев опита да прехвърли технично вратаря на Ботев, но топката излезе в аут.

В 17-а минута Мартин Богдев отсъди втора дузпа в полза на Лудогорец за фаул на Стаховяк срещу Генчев. Отново зад топката застана Иван Стоянов, но този път той не успя да преодолее вратаря на Ботев. Нападателят на Лудогорец реши да копва топката, Стаховяк усети това, остана на място и без проблеми улови топката.

Стоянов обаче се реваншира по най-добрия начин като само 3 минути по-късно вкара втория си гол в мача. Голаджията получи хубав пас с пета в наказателното поле, пое си топката и с мощен удар в далечния ъгъл вкара за 2:0.

До края на полувремето Лудогорец продължи да играе по-добре като единственото по-опасно положение за Ботев бе в 30-а минута, когато Йордан Христов с глава опита да прехвърли Владислав Стоянов, който бе затруднен, а след неговата намеса, бранител в зелено изби от голлинията.

Ситуацията на терена не се промени и през второто полувреме – Ботев владееше топката малко по-често, но Лудогорец бе отборът, който създаваше опасните положения. Иван Стоянов на няколко пъти можеше да оформи своя хеттрик, но така и не успя. Най-чистото положение пред него бе в 63-а минута, когато бе изведен перфектно от Марселиньо, остана очи в очи със Стаховяк, но вратарят успя да избие удара му.

До края двата отбора само доиграваха мача, който закономерно завърши 2:0 в полза на Лудогорец.