Слован Либерец размаза със 7:1 Ботев Пловдив в контролна среща, която се игра на Алфа център в Ларнака. Това е първа загуба на „канарчетата“ под ръководството на Станимир Стоилов.

Двубоят бе наблюдаван от щаба на Левски в лицето на изпълнителния директор Иво Тонев, помощник треньора Николай Митов и главния скаут Дончо Донев.

Слован поведе в 23-та минута, когато хубаво двойно подаване през центъра на защитата на Ботев изведе Рабушич сам срещу вратаря Росен Андонов, който не сбърка, стреляйки покрай стража на канарчетата.

Слован удвои своята преднина в 30-та минута, когато след атака по десния фланг за Слован Либерец, Колпал подаде на Кушнир, който нахлу остро в наказателното поле на Ботев и прати топката между краката на Росен Андонов.

Една от малкото ситуации пред Ботев бе в 36-та минута, когато Тодор Неделев центрира от фаул в наказателното поле на Слован, след което Ангел Рахов стреля с глава, но изпрати топката в аут.

В 42-та минута Артур Енрике стреля опасно, но топката мина в близост до сглобката на вратата на Слован и излезе в аут. В допълнителното време на първото полувреме Тодор Неделев стреля от фаул, но в аут.

Слован вкара трети гол в 51-та минута, когато Рабушич получи топката в наказателното поле на Ботев и с левия крак я прати в долния ляв ъгъл на Димитров.

Слован отбеляза четвърти гол в 63-та минута, когато Павелка с мощен удар прати топката под плонжа на Димитров.

Петият гол за Слован падна в 69-та минута, когато Н'Диайе излезе сам срещу вратаря на Ботев и технично го прехвърли.

Слован Либерец размаза Ботев Пловдив със 7:1

източник: снимки: Gong.bg, Стефан Стоянов

Ботев получи правото да изпълни дузпа в 74-та минута, когато Бамого бе фаулиран в наказателното поле на Слован и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Тодор Неделев в 75-та минута за 1:5.

Шестото попадение за Слован падна в 83-та минута, когато Шурал получи топката отдясно, стреля мощно по диагонала и прати кълбото във вратата на Димитров.

Слован получи правото да изпълни дузпа в 85-та минута след нарушение на Христов в наказателното поле на Ботев. Наказателният удар бе реализиран от Любош Хушек в 86-та минута, като по този начин бе оформен крайният резултат в срещата.

Ботев: Росен Андонов (46-Димитров) – Марлон Перейра (70-Иршек), Ангел Рахов (70-Галчев), Бобан Грънчаров (46-Ахов), Артур Енрике (70 Веселин Минев) – Йордан Христов, Мариян Огнянов (70-Цветков), Тодор Неделев – Луис Педро (65-Спрокел), Вандер Виейра (46-Бамого), Николай Павлов (70-Костов).

Слован Либерец размаза Ботев Пловдив със 7:1

източник: снимки: Gong.bg, Стефан Стоянов