Ботев Пловдив завърши лагера си в Кипър с победа над Ростов с 3:2. Победният гол за българския тим падна в 89-ата минута на срещата, след като Николай Павлов стреля, вратарят на Ростов Черник спаси, после се получи рикошет в тялото на защитник на руснаците и топката влезе във вратата за 3:2. Преди това с попадения за „канарчетата“ се отчетоха Педро в 6-ата минута и Вандер от дузпа в 55-ата минута. Точни за руснаците бяха Гацкан в 36-ата минута и капитанът Кириченко от дузпа в 48-ата минута.

Отборът на Ростов се намира на 11-о място във временното класиране на руската Премиер Лига.

В предишните си проверки „канарчетата“ записаха 1 победа, 3 равенства и 1 загуба. Утре тимът на Станимир Стоилов се прибира в България, като ще се готви в родината до началото на шампионата.

СНИМКИ: Късен гол донесе победа на Ботев Пд над Ростов

Двубоят започна повече от отлично за тима на Станимир Стоилов. Още в 6-ата минута „канарчетата“ излязоха напред в резултата след като бразилецът Вандер подаде находчиво към Луис Педро, който реализира за 1:0 с точен удар в долния десен ъгъл на вратата пазена Стипе Плетикоса. Ростов отвърна с атака, но ударът на Иванов срещна тялото на футболист на пловдивчани. Минути след това, в 15-ата минута, последва отличен шанс за Ботев Пд. Станислав Костов влезе в наказателното поле на Ростов, стреля от малък ъгъл, но Плетикоса показа бдителност и спаси. В 24-ата минута левият бек на „канарчетата“ Веселин Минев центрира точно, Иван Цветков стреля с глава, но топката мина на 2 педи над вратата.

Руснаците не се примириха с този резултат, като организираха няколко хубави атаки, една от които доведе и до изравнително попадение. В 36-ата минута при една атака на възпитаниците на Миодраг Божович топката бе изкарана в аут. След неговото изпълнение, Гацкан бе най-съобразителен и с глава направи резултата 1:1. 5 минути преди края на първата част, Галчев стреля извън наказателното поле, но Плетикоса показа класа и изби в корнер.

СНИМКИ: Късен гол донесе победа на Ботев Пд над Ростов

Първите минути на втората част бяха за руснаците. Треньорът на Ростов Миодраг Божович смени вратаря си Плетикоса с Черник, а още в 48-ата минута Ростов излезе напред в резултата. Главният рефер отсъди спорна дузпа, след като прецени, че Спрокел е задържал играч на Ростов. Капитанът на руснаците Кириченко застана зад топката и изведе своите напред за 1:2. Минута след това арбитърът не зачете попадение на същия футболист заради засада. Не мина много време и в 54-ата минута играч на Ростов игра непозволено в наказателното поле спрямо Иван Цветков и съдията посочи бялата точка. Вандер Виейра изпълни хладнокръвно 11-метровия наказателен удар и направи резултата 2:2.

Възпитаниците на Станимир Стоилов продължиха да търсят победата до края на мача и в 89-ата минута трудът им бе възнаграден. Николай Павлов получи хубав пас в наказателното поле стреля, но стражът на руснаците Черник изби, получи се нелеп рикошет в тялото на Салата и топката влезе във врата, за да бъде оформено крайното 3:2 в полза на българския тим.