Отборите на Славия и Ботев Пловдив не успяха да се победят и завършиха 2:2 в първия двубой, с който бе открит пролетния полусезон. Мачът от 16-я кръг на А група се игра на стадион „Славия“, в деня, в който у нас честваме деня на Баба Марта.

Славия поведе още в 9-та минута на срещата. Тодор Янчев стреля от дъгата на наказателното поле, вратарят Адам Стаховяк изби, топката попадна на крака на Галин Иванов, който реализира в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Малко след това обаче Станимир Стоилов трябваше да се справя с още една неприятна ситуация в мача. Веселин Минев получи разтежение в областта на адукторите и се наложи да напусне терена, на негово място се появи Енрике.

Още в 21-та минута обаче гостите от Пловдив стигнаха до изравнително попадение. Гостите организираха добра атака, в края на която Вандер Виейра успя да се разпише от непосредствена близост, след като Живко Желев покри евентуалната засада.

В средата на първото полувреме обаче съдията Ахмед Ахмед бе изправен пред първото спорно положение. В 26-та минута след бързо изпълнение на тъч от страна на Ботев Пд, Филип Филипов игра с ръка, но съдията не отсъди наказателен удар.

В 32-та минута Петър Димитров бе изведен зад защитата на съперника, стреля в далечния ъгъл, но много близо покрай гредата на съперника.

СНИМКИ: Славия и Ботев Пд си вързаха по две мартеници

източник: снимки: LAP.bg

Малко по-късно наставникът на жълто-черните отново направи принудителна смяна. Марлон Перейра напусна терена, като на негово място заигра Иршак.

Началото на второто полувреме предложи изключително много емоции за зрителите, след като двата тима си размениха бързи попадения. В 51-та минута Мариян Огнянов демонстрира страхотен усет към гола, след като реализира от много малък ъгъл с леко, но много прецизно прехвърлящо вратаря движение за 2:1. Малко след това Славия изравни резултата, след като Радослав Димитров проби отдясно по нападението, центрира към Ливраменто, който от наказателното поле, засече с глава за 2:2.

Славия изпусна чудесен шанс да поведе в 78-та минута. Галин Иванов комбинира със Здравко Лазаров, който уцели гредата.

На два пъти Стефано Кунчев спасяваше мрежата си, след демонстрация на чудесните си рефлекси под рамката на вратата.

В крайна сметка двата тима се разотидоха, като не успяха да излъчат победител. Със спечелената точка Ботев Пд заема 5-о място с 29 точки, колкото има и 4-ят ЦСКА. Славия е на 9-а позиция със 17 пункта.

СНИМКИ: Славия и Ботев Пд си вързаха по две мартеници

източник: снимки: LAP.bg