Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов остана доволен от победата с 2:1 над Локомотив София. Той призна, че ако конкурентите на „канарчетата“ продължат да бъркат, то Ботев ще има шансове за класиране в евротурнирите.

„Общо взето съм доволен от отбора, стана интересен мач, имаше доста единоборства и желание от двата отбора да спечелят. Нашата победа е заслужена, трябваше по-рано да решим мача, една грешка допуснахме и ни вкараха. Пожелавам на Локомотив да си спечелят мачовете до края и да останат“, заяви Стоилов.

„Имаше прекалено много удари с лакти, които не приемам. Съдията трябва да се справи с тези неща.“

„Ако ние печелим и нашите конкуренти губят, нормално е да имаме надежди (за класирането в евротурнирите б.р.). Надявам се да играем добре и така да дойде класирането в Европа“, допълни специалистът.

Ето, какво сподели Стоилов и на пресконференцията след мача:

„Извинявам се, но този път ще коментирам съдията. Не може в 2013 година да позволяваш постоянно удари с лакти в лицето, половината отбори са с разцепени глави и усти. Ако това не е обида за футбола...приемам всякакви видове грешки, но умишлени удари с лакти съдията да не санкционира...това е опасно за здравето и навсякъде се санкционира.“

„И двата отбора се опитаха да играят футбол, мисля, че бяхме по-добри и заслужавахме победата. Трябваше много по-рано да решим мача, имахме 6-7 ситуации, които не реализирахме. Това е нещо, върху което нашият отбор много трябва да работи. Допуснахме и една грешка, която ни коства гол, през другото време се справихме много добре.“

„Последните 2 мача не заложих на Иршак, в нашия отбор има достатъчно футболисти. Състоянието на Минев, освен главата е с разбита уста и доста понадута. Това е проблем, който българските съдии сами трябва да решавам, а не да се правят че нищоп не са виждали и чували. Приемам други грешки, но такива удари и боксови прийоми не приемам.