Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов сподели преди мача с Локомотив София, че съперникът играе значително по-добре в шампионата през пролетния дял.

„Имахме достатъчно време за възстановяване. Все още до последно ще изчакваме да видим състоянието на Спрокел, надяваме се да може да вземе участие. Когато сме с основните си играчи, особено в линията на защитата, тимът стои значително по-добре на терена“, започна наставникът на „канарчетата“.

„Имахме възможност да видим и някои от младите през седмицата, да изиграем една добра контрола. Надявам се да сме готови за срещата с Локомотив София. Аз лично предпочитам цикъл сряда-събота за игра. В крайна сметка ние тренираме два месеца, за да можем да изиграем тези мачове“, добави Станимир Стоилов.

„Локо София има добри и опитни играчи, като забелязвам, че правят ротации в състава в почти всеки мач. Има едно значително израстване през пролетния дял в отбора. Имат опитни и интелигентни футболисти със стойност в нашето първенство. За нас е по-важно е да намерим нашия ритъм на игра, без да се съобразяваме със съперника“, завърши специалистът.