Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви преди първия мач от пролетния дял на шампионата срещу Славия, че вече има яснота за състава, но ще изчака да види какви ще бъдат атмосферните условия за мача, тъй като това може да промени плановете му. Мачът е в петък, 1 март, в София.

„Започваме с надежда, с желание от наша страна да покажем добър футбол. Не искам гигантски стъпки в представянето ни, нито лъкатушене в представянето на отбора. От един път с моето идване очакванията се повишиха. Но не можем да очакваме и чудеса. Аз съм наясно с отговорността, която имаме – отборът да играе по-добре и по-добре“, започна своята пресконференция треньорът.

„За пореден път ще кажа, че един от големите проблеми на българския футбол са лошите терени. Очаквам тежък терен и на мача със Славия. Естествено той ще бъде еднакъв и за двата отбора, но не може да има качествен футбол на лош терен. Ще искам моят отбор да покаже воля, характер, повече дисциплина, повече амбиция. Очаквам характерът във всички водещи футболисти да бъде основната двигателна сила в нашия тим. На този етап нямаме проблеми с играчите“, добави наставникът.

„Играчите на Ботев имаха дисциплина и през първия полусезон, но исках отборът да играе малко по-далеч от собственото си наказателно поле. Това успяхме да го поправим в контролите, сега ще проверим дали ще се справим в мачовете.“

„Славия ни победи в двата мача за купата и е нормално това да им дава самочувствие. Ние обаче отиваме за победа в София. Казано на футболен език – да им върнем за тези поражения. Няма какво да коментирам тяхната игра, треньорът им решава как да играят, мен ме интересува единствено нашето представяне“, каза още Мъри Стоилов.

„За краткия период, с който разполагахме за наблюдаване и търсене на играчи за селекцията, смятам че се справихме добре. Новите футболисти са нови само първите 2-3 дни, след това стават част от отбора. Мисля, че момчетата бързо се вписаха в колектива и отбора. Естествено, чужденците ще се нуждаят от време да свикнат с българската действителност и футбола у нас. Когато това се случи, очаквам още по-силно представяне от тях. Взехме и някои опитни играчи, които не би трябвало да имат проблем с аклиматизацията. Имам яснота за състава, но ще изчакам да видя атмосферните условия, които могат да доведат до кардинални промени в него. Тренирали сме всички варианти, дано да успеем да ги приложим и по време на мача“, завърши Стоилов.