Ботев Пловдив постигна трудна, но много важна домакинска победа срещу Литекс. „Канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 срещу „оранжевите“ в мач от 24-я кръг на А група. По този начин водения от Станимир Стоилов отбор се изкачи на трето място, като задмина ЦСКА, който остана на четвърта позиция.

Ботев започна по-силно мача и в 8-та минута Веселин Минев пусна хубав извеждащ пас към Луис Педро, който изскочи сам срещу Илко Пиргов, но стреля неточно от малък ъгъл.

Васил Божиков отправи далечен удар по посока на вратата на Ботев в 28-та минута, но Стаховяк спаси.

Две минути по-късно Тодор Неделев отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Литекс, но Илко Пиргов улови топката.

В 33-та минута Армандо Ваюши стреля от около 23 метра, но над напречната греда на вратата на Ботев.

В 34-та минута Тодор Неделев се опита да изненада Пиргов с далечен удар, но вратарят на Литекс спаси.

В заключителните секунди на първото полувреме Ваюши центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, след което Жуниор стреля с глава, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Стаховяк.

В началото на второто полувреме Ботев имаше добра възможност да поведе в резултата, след като в 46-та минута Луис Педро направи добър пробив, след което стреля от границата на наказателното поле на Литекс, но топката мина в страни от десния стълб на вратата на Илко Пиргов.

Единственото попадение в срещата падна в 57-та минута, когато Мариян Огнянов подаде към Иван Цветков, който финтира с тяло Божиков и остана сам срещу Илко Пиргов, след което прати топката в долния му ляв ъгъл.

Три минути по-късно домакините имаха възможност да лишат мача от интрига, след като Тодор Неделев направи добър пробив и след това стреля, но Илко Пиргов спаси.

В оставащите минути до края на срещата Ботев прие играта в своята половина и домакините действаха на контраатаки.

В 75-та минута Тодор Неделев получи неприятно разтежение и бе заменен принудително в 77-та инута от Йордан Христов.

Ботев удържа аванса си от един гол до края на срещата. Със спечелените три точки пловдивчани се изкачиха на трето място във временното класиране с актив от 50 точки, докато Литекс остана на пета позиция с 43. ЦСКА е на четвърто място с 48 точки.