Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов не бе доволен от равенството 2:2 срещу Ботев Пловдив, с което се поднови шампионатът в А група. Според наставника на столичани играчите му са имали достатъчно положения, за да победят, но не са съумели да изиграят правилно ситуациите.

"Първо, мога да кажа, че не съм доволен от играта. Не показахме това, което очаквах, не беше това, което исках. Доста неща не се получиха. Второ, мисля че отстъпихме в средата на терена през второто полувреме", каза Вуцов. "Все пак мисля, че нашият отбор бе по-близо до победата заради повечето създадени ситуации пред вратата на противника. Някои от тях не бяха отиграни правилно, но трябва да отчетем този много, много, много тежък терен. Колкото и да е качествена настилката, мачът се превърна в голяма борба. Нашите футболисти се стараеха, но не и в стила да се борим. Искахме да играем, да задържим топката, но този терен не се получи."

"За пореден път - то не е оправдание - създадохме пет-шест чисти положения, които не вкарахме. За гредата в края на мача не говоря, това си беше липса на късмет – топката отскочи и нямаше наш човек, който да я вкара. Останалите обаче не бяха изиграни както трябва. Особено ситуацията между първия и втория ни гол, когато Галин Иванови и Петър Димитров разиграха. До една степен са добре изиграни положенията, но в края - не."

"Имаше равностойна битка. Искахме да имаме сигурност пред нашата врата, но получихме два гола от две полуситуации. Първият гол дойде след нелепа грешка, при втория имаше нарушение срещу наш играч до тъчлинията. Смея да твърдя, че ни отнеха топката с фаул и пет секунди по-късно ни вкараха гол."

"Ако фауловете се преброят, то няма да се учудя, ако са 60/40 в полза на Ботев. Защо стана така - питайте не мен, а съдията. Ако трябва да изразя някаква по-груба претенция - класически червен картон на Грънчаров срещу Живко Желев в нашето наказателно поле. Класически удар в главата без топка. Страничният съдия беше до мене, попитах го какво се случва. Той ми каза: "Симулация". Погледнах го недоумяващо: "Живко Желев да симулира?" После главния го привика, а той му каза: "Абе, има удар май, дай му жълт картон." При удар без топка или е червен картон, или нищо. Ще гледам ситуацията отново, но не ни е попречило съдийството."

"Надявам се след кръг-два ще мога да разчитам на Чавдар Янков, Дюлгеров, Павле Попара трябва да се върне. Да се надяваме, че и Миро Антонов ще е картотекиран. Като се върнат повечето от контузените, ще имам по-голяма вариативност. Днес имах една смяна, виждате, че нямаме хора", завърши Вуцов.