Непредвидим мач очаква Ботев Пд и Левски. Двата тима се изправят един срещу друг в двубой от 11 кръг на efbet Лига. Битката ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и стартира в 20:00 часа.

Срещата ще можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT, както и в PLAY DIEMA XTRA. Двубоя ще следим за вас в развитие минута по минута с богато видео съдържание.

И двата тима се намират във форма, което е залог за отлична битка, а стадионът се очаква да бъде изпълнен с екзалтирани фенове, което ще допринесе за емоциите на всички замесени.

Цели 150 мача са изиграли отборите един срещу друг. Ботев срещу Левски е един от мачовете с историческо значение.

За треньора на Левски Станислав Генчев този двубой също е малко по-различен. Той ще се завърне на стадиона на „канарчетата“ за първи път откакто води състава в началото на миналия сезон.

Левски заема второто място във временното класиране с 25 точки, докато Ботев е на 4-о с 19.

След четири поредни гостувания „канарчетата“ се завръщат на своя територия и ще могат да се облегнат на подкрепата на привържениците.

Задачата пред Душан Керкез не е от лесните. Акере и Андрей Йорданов лекуват контузии, а Георги Николов замина за Барселона за нови прегледи. Йонас Там се завръща в групата след наказание. Ботев Пд записа 5 сухи мрежи в 8 мача, което също дава надежда на домакините.

"Отборът на Ботев е много по-различен. Взеха се доста по-добри и качествени играчи. Треньорът работи отдавна с тях, 3 подготвки е направил с тях. Много по-добър е отбора от този по мое време. Можем да се изненадаме, но с малки детайли, не с нещо голямо. Не смятам обаче да променяме нещо в нашия начин на игра“, сподели Станислав Генчев преди битката.

„Сините“ са в търсене на четвърти пореден успех в елита, след като взеха трудните си визити на ЦСКА 1948 и Славия, преди да надделеят и над коравия отбор на Арда с 2:1 на „Герена“.

За Левски Фабио Лима и Илиян Стефанов за възстановяват от контузии, но за последния завръщането най-вероятно ще се случи след паузата за националните отбори.

подкрепя българския спорт