Ботев Пловдив има дългосрочни планове за Ивелин Попов. Ръководството на клуба желае бившит капитан на националния отбор да остане на „Колежа“ дори след края на активната си футболна кариера. През есента бившият национал ще навърши 38 години, а настоящият му договор с клуба е до лятото на 2025-а година.

Попов се присъедини към „канарчетата“ през миналото лято, след като напусна Левски. Самият той неведнъж е заявявал, че Ботев ще бъде последният отбор, за който ще играе, преди да прекрати кариерата си. Поради това, от ръководството на клуба планират да обсъдят с него възможностите за бъдещо сътрудничество.

Старши треньорът на тима Душан Керкез също високо цени опита на Попов и иска да продължи да разчита на него в отбора. Както е известно, след края на миналия сезон Лъчезар Балтанов прекрати кариерата си и вече е помощник-треньор във втория отбор на Ботев.

Междувременно, стана ясно, че Илиан Илиев-младши се отдалечава от евентуално присъединяване към Ботев Пловдив. След като прекрати договора си с кипърския Аполон Лимасол, родният национал е свободен агент и има предложения от клубове в Турция. Освен това, завръщането му в Черно море също е сред възможните опции.

подкрепя българския спорт