Наставникът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след края на двубоя срещу ЦСКА от седмия кръг на efbet Лига, спечелен от "канарчетата" с 1:0. Специалистът коментира промяната в календара на първенството, както и целите на отбора.

"Това бе много труден мач за нас. Знаете, че като дойде нов треньор, всеки отбор има нова енергия. Не знаехме как ще излезе ЦСКА. Концентрираме се върху нашия отбор и беше важно да имаме енергия. Теренът бе тежък, честитя на момчетата ми за важната победа", започна той.

"Беше мой ред да победя Томаш. Желая му успех, той е добър треньор. Знаете, че понякога след две загуби и си „чао“. Трябва да се държим заедно. Много е трудно да се направи бърза промяна в такъв голям отбор за кратко време особено когато е в криза", продължи специалистът.

"Не може само треньорът да е виновен. Не е моя работа, ЦСКА е велик отбор, респект за тях. За нас е много важна почивката. Да можем да си починем. Играхме доста мачове, имахме и физически проблеми. Няма криза. Ще имаме 4 поредни гостувания. Не знам как да коментирам. Аз съм треньор, който е адаптивен. Трябва да вярваме в отбора, независимо къде играем. Ще бъде трудно, но ние сме добър тим и можем да спечелим точки", добави Керкез.

"Трябва да питате клуба. Аз съм треньор и не съм доволен от това решение. Не знам как е възможно да не се знае за една година напред програмата. За един треньор е много тежко това. Дерби беше това и е малко по-специален мач. Хубаво е, като знаеш, че си прекъснал такава негативна серия като гост срещу този отбор", коментира треньорът на Ботев.

"Целта е да играем в Европа и да има млади играчи. Не е реално да се борим за титлата. Лудогорец е много силен в момента. Трябва да следваме плана си. В един момент и с добра работа можем да направим много хубави неща", завърши Душан Керкез.

подкрепя българския спорт