В късната среща от съботния ден в шестия кръг на efbet Лига Ботев Пловдив ще се изправи срещу Спартак Варна в крайно интригуващ сблъсък. Срещата е с начален час 21:15 и може да я гледате НА ЖИВО по DIEMA SPORT, а Gong.bg ще ви направи съпричастни към сблъсъка, като го проследи минута по минута.

И двата отбора започнаха силно, като преди началото на кръга са съответно втори и трети в таблицата с по 10 точки. Ботев обаче има мач по-малко заради ангажиментите си в Европа. Играчите на Душан Керкез са един от трите тима без загуба от началото на сезона заедно с Лудогорец и ЦСКА 1948, печелейки три от първите си четири срещи.

Спартак на Александър Томаш, който преди това води градския съперник на „канарчетата“ – Локомотив, вече демонстрира нагледно, че изобщо не е за подценяване въпреки статута си на новак, след като разби ЦСКА с 3:0 в морската ни столица. Двубоят между Ботев Пдловдиви Спартак Варна ще се играе на базата в Коматево, тъй като домът на „жълто-черните“ – стадион „Христо Ботев“, не е годен за посрещане на мачове заради болестта по тревата, която засегна и „Колежа“.

подкрепя българския спорт