Панатинайкос победи Ботев Пловди с 2:1 в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Головете за домакините бяха дело на Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа, а през втората част точен за "канарчетата" бе Ален Корошец. Двубоят бе изключително интересен, като два спорни момента белязаха срещата. През първата част при резултат 1:0 за Панатинайкос не бе отсъдена дузпа за българския тим след контакт между Акере и противников състезател, а веднага след това за подобна ситуация бе даден наказателен удар на гръцкия отбор.

През втората част Ботев стоеше по-добре на терена, като след като вкара гола, имаше и нова спорна ситуация, при която главният арбитър отсъди дузпа за "канарчетата" и въпреки че отново имаше контакт, тя бе отменена. Панатинайкос също имаше опасни ситуации, успявайки и да нацели гредата през второто полувреме. С този резултат Ботев запази шанс за реванша, където ще се надява на солидна подкрепа, за да може да отклони именития си съперник.

start-photo.bg
56 снимки

В 8-а минута защитата на Ботев допусна груба грешка след изритана топка в предни позиции, като Йонас Там покри засадата и позволи на Александър Йеремейеф да се освободи и обърне, за да отправи удар, който преодоля Матвей Игонен и резултатът бе открит - 1:0 за Панатинайкос.

Само пет минути по-късно Йеремейеф получи великолепна топка от Манчини, а Там отново изпусна опонента си и единствено шокиращия пропуск на нападателя от чиста позиция запази резултата непроменен.

Малко след това Николай Минков напредна добре по дясното крило и намери Ивелин Попов, който от трудна ситуация стреля, но в опита му нямаше достатъчно сила и Драговски улови спокойно. В 28-а минута Антоан Конте поведе топката на дрибъл и шутира от много далечна ситуация, но стражът на Панатинайкос внимаваше и успя да спаси.

В 36-а минута дойде най-спорната ситуация за първата част, след като Самуел Акере получи в противниковото наказателно поле и след контакт с противников футболист падна на земята. Повторенията показаха, че контакт има, а бранителят на Панатинайкос не играе с топката, но дузпа не бе отсъдена.

Само минута по-късно Панатинайкос организира нова добра атака и футболист на домакините пусна перфектен пас, който намери абсолютно непокрития Тони Вилхена, който мигновенно стреля, но топката бе спряна на самата голлиния от бранител на "канарчетата".

В 43-а минута Йонас Там не се справи добре и фаулира противников състезател в наказателното поле. Главният арбитър не се поколеба и посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Анастасиос Бакасетас, който бе безкомпромисен и безпроблемно удвои резултата - 2:0 за Панатинайкос.

Второто полувреме Ботев започна добре, но първият по-сериозен шанс бе на сметката на Панатинайкос, след като Вагианидис показа добра индивидуална техника и шутира в далечния ъгъл, като Игонен този път се справи и изби встрани.

В 60.а минута Панатинайкос успя да вкара и трети гол, след като имаше центриране от десния фланг, а футболист на домакините стреля от близка дистанция, като кълбото се отби от Йеремейеф и попадна във вратата на "канарчетата", но попадението бе отменено поради засада.

В 71-а минута появилият се като резерва Ален Корошец пресира опонента и успя да се възползва от грешка, като отклони към другата резерва Мартин Секулич, а той не се поколеба да подаде отново към своя съотборник, а Корошец запази хладнокръвие и завърши във вратата на Драговски, за да намали резултата - 2:1.

Само пет минути по-късно Филип Джуричич показа индивидуалната си техника и видя, че Николай Минков е на голяма дистанция от него, като опита удар по диагонала и се получи изключително технично изпъление, но кълбото се отби от напречната греда, а футболист на домакините не успя да направи добавка пред опразнената врата.

В 83-а минута Ехидже Укаки се измъкна от противниковата защита и се устреми смело напред, като остана сам срещу вратаря и преодоля противниковия страж, след което започна да губи баланс, но имаше очеваден контакт с Драговски, като падна на земята, а главният арбитър отсъди дузпа. Впоследствие ситуацията бе разледана от самия съдия на ВАР монитора и реши, че това е 100%-ова негова грешка, отменяйки първоначалното си решение за наказатален удар в полза на "канарчетата".

В шестата минута на добавеното време Укаки опита удар от дистанция, но Драговски внимаваше и улови. Това бе и последното действие в сблъсъка.

Очаквайте подробности

Стартови състави:

Панатинайкос69. Бартоломей Драговски, 25. Филип Младенович, 21. Тин Йедвай, 5. Барт Шенкефелд, 2. Георгиос Вагианидис, 52. Тони Вилхена, 55. Вилиан Арао, 31. Филип Джуричич, 17. Даниел Манчини, 11. Анастасиос Бакасетас, 29. Александър Йеремейеф

БОТЕВ ПЛОВДИВ: 32. Матвей Игонен, 38. Константинос Балоянис, 19. Антоан Конте, 5. Йонас Там, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Етоо, 20. Антонио Перера, 40. Кристиан Нвачукву, 7. Самуел Акере, 10. Ивелин Попов, 11. Антъни Уджа

подкрепя българския спорт