Нападателят на Ботев Пловдив Антъни Уджа ще се присъедини към треньорския щаб на Душан Керкез. Треньорът на „жълто-черните“ вече е обсъдил това с нигериеца, а ръководството на пловдивския тим също е коментирало темата с Уджа, който беше привлечен през лятото.

Спортният директор на отбора - Артур Платек, по-рано разкри, че ангажиментът с нигериеца е с дългосрочна перспектива. Целта е, след като той прекрати активната си кариера, да помага на младите африкански играчи в отбора за тяхната по-добра и бърза адаптация. Смята се, че Уджа ще бъде треньор на нападателите и така ще подпомага Керкез. В момента в нападение „канарчетата“ разчитат на Алекса Мараш и Вини Трибуле, като Георги Николов се възстановява от травма.

33-годишният нигериец показа отлични голмайсторски умения в началото на сезона, утвърждавайки се в титулярния състав от старта на кампанията. В своя дебют за пловдивчани, Уджа отбеляза и асистира за победата с 2:1 срещу Марибор. Той също така отбеляза в реванша в Словения, помагайки на отбора да продължи във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Тежка контузия в коляното по време на мача срещу Панатинайкос в следващия етап, обаче, го извади за дълъг период от плановете на Керкез и Уджа беше подложен на операция след контузията.

Преди да пристигне в Ботев, нападателят бе носил екипите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг в Първа и Втора Бундеслига.

подкрепя българския спорт