В средата на февруари проектантът арх. Георги Савов ще входира пълната преработена проектна документация за стадион "Христо Ботев" в община Пловдив. Савов е потвърдил пред кмета Здравко Димитров крайния срок, след регулярно проведена в общината среща, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 милиона лева с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на феновете, е казал кметът Здравко Димитров. Преградни огради около сектора за гости, високи най-малко 2,5 метра, както и предвиждане на проект за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, е препоръчал началника на сектор "Специализирани полицейски сили" главен инспектор Красимир Антонов. Старши инспектор Йордан Ангелов - началник група ДПК към "ПБЗН" е поискал пожарни хидрантни кранове в близост до терена, които да бъдат ползвани в случай на нужда за зареждане на дежурните противопожарни автомобили.

Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за съгласуване в полицията веднага след като бъде готов. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по проекта Илиян Филипов са разгледали възможността за изработване на олекотена покривна конструкция от винил, с каквато е покрит стадионът на Бешикташ в Истанбул. Такава конструкция няма да наруши условията на обществената поръчка, но може да ускори значително завършването на козирката, се посочва още в съобщението.

подкрепя българския спорт