Селекционерът на България - Илиан Илиев, планира да включи защитника на Ботев Пловдив Николай Минков в състава за предстоящите мачове от Лигата на нациите през ноември. „Лъвовете“ ще изиграят последните си две срещи от Група 3 на Лига „С“ срещу отборите на Люксембург и Беларус. България ще играе на 15 ноември в Люксембург от 21:45 часа, а три дни по-късно ще посрещне Беларус на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив в същия час.

Минков показа впечатляващи изяви от началото на сезона, като е участвал в десет мача от efbet Лига и шест в европейските турнири, като беше един от най-стабилните футболисти в отбора на Душан Керкез. 27-годишният десен бек също така отбеляза гол в последния кръг при победата с 1:0 над Славия.

Startphoto.bg
11 снимки

Интересен факт е, че Николай Минков е възпитаник на Черно море, където за кратко е работил с Илиан Илиев. След това кариерата му минава през Добруджа, ЦСКА 1948, Монтана и Ботев Пд от 2021-а година.

В последните два мача на националния отбор, Илиев залага на Виктор Попов за десния фланг на защитата, а като алтернатива на Попов в срещите с Люксембург и Северна Ирландия бе Иван Турицов. На мястото на Ертан Томбак от Славия, който бе включен в предишния състав, се очаква да влезе Минков, което би било негов дебют за националния отбор. Минков има един мач за младежката национална отбор на България.

подкрепя българския спорт