Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори на пресконференция преди първия мач от квалификациите за Лига Европа срещу Марибор. Той сподели, че отборът му е аутсайдер, но е важно играчите да дадат най-доброто от себе си. 

startphoto.bg
6 снимки

"Цяла година се готвим за Европа и предстоят два трудни мача. Когато играеш в Европа, всички опоненти са трудни. Марибор редовно участват в турнирите. Когато започне мача, можем да очакваме, че Ботев ще играем силно. Дано това е така и в двата мача“, каза Керкез.

„Не познавам Анте Шимунджа лично, но го познавам от работата му, от резултатите, които е постигнал. Винаги за мен е приятно да играя срещу добър отбор с добър треньор, продължи той.

„Това е нещо много хубаво за Пловдив да има мач от евротурнирите. На този нов стадион със сигурност ще има позитивна енергия. За футболистите не променя много. В последните мачове начинът, по който игра отборът трябва да изглеждаме по същия начин. По-особено е, че е първи мач“.

„Най-важното е, че основната част от състава остана. Новите футболисти имат нужда да се адаптират. Всички нови са готови да помогнат. За мен е важно, че моят капитан е тук със същата енергия и същата мотивация да се изявява на терена“.

„Марибор има повече опит от Ботев в Европа. Определено е част от плана да има продажби на футболистите. Това показва добра работа. Тези, които са тук, искат да играят и да се доказват. На Уме му пожелавам късмет и да се развива“, смята Керкез.

„Да виждаме усмивки по стадиона и радостни целта. В Европа да стигнем колкото се може по-далеч. Ясно е, че Ботев е аутсайдер, но е важно тимът да дава най-доброто от себе си“.

„Искам да поздравя Словения за фантастичното представяне не Европейското. Показаха качества. Разбира се, че ще подпомогне на играчите им да израснат и да играят на по-високо ниво. Това е добра мотивация за Марибор“.

„Очакваме нашите фенове да ни подкрепят. Ние ще дадем всичко от себе си във всеки един мач. Имаме два мача и обещавам, че ще дадем всичко. Ще е трудно, но това искаме – подобни мачове“, каза още той.