Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, беше изключително щастлив и горд от характера на своите футболисти след равенството 2:2 срещу Марибор в Словения. "Канарчетата" отстраниха своя съперник с общ резултат от 4:3 и продължиха към втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа, където ще се изправят срещу гръцкия гранд Панатинайкос.

„Честитя на моите футболисти за страхотното желание, което показаха. Честитя на нашите фенове, фантастична атмосфера и подкрепа. Тази победа е специално за тях. Дори Марибор да беше продължил, щеше да е заслужено, те играха добре и създадоха положения“, започна Керкез.

Снимки: LAP.bg
100 снимки

„На този стадион по-големи отбори са отпадали. Имаме много играчи, които за първи път играят такива мачове, те се нуждаят от опита. Това е по-бърз футбол от този в българското първенство. Уверих ги, че могат да вкарват голове“.

„Нормално е да се стигне до натиск на Марибор в последните минути, нямаха какво да губят. Заслужавахме да продължим. Стигаме до още два мача в следващия кръг, няма какво да губим, ще дадем всичко от себе си срещу Панатинайкос“.

„Сега най-важният ни мач е с Ботев Враца. Имаме много работа да вършим, подготвили сме се да бъдем в подобни двубои, имаме добър състав, но не можем да си позволим да летим, трябва да мислим за Ботев Враца“, завърши Керкез.