За да успее Ботев Пд да вземе добър резултат срещу Панатинайкос ще трябва да заложи на действията в атакуващ план. Това заяви за в. „Мач Телеграф“ легендата на „жълто-черните“ Марин Бакалов. Тимът от Пловдив гостува днес в Атина в среща от втори квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът е на 1 август.

„Ако успее Ботев Пд да измъкне един добър резултат в Гърция ще е много добре. Момчетата на Душан Керкез трябва да се стремят към това“, отсече Бакалов. „Отборът има развитие и потенциал и го показа в срещите с Марибор. Има доста положителни неща в играта и съм на мнение, че няма от какво да се притесняват. Панатинайкос е по-силен отбор от Марибор, но в крайна сметка всичко се решава на терена“, продължи той. 

Бакалов е на мнение, че от ключово значение ще бъде концентрацията и психически „жълто-черните“ да бъдат по-освободени. „Хубаво ще бъде да покажат максимума на възможностите си. В атака имаме много аргументи и сме остри. Надявам се и в този мач това да го демонстрират. В никакъв случай не бива да приемаме играта в собствената си половина, а точно обратното. Трябва да се опитаме да изнесем играта по-напред“. 

Той отбеляза, че отборът стои добре и в защита и това е довело до отстраняването на Марибор.