Старши треньорът на словенския Марибор Анте Шимунжда заяви, че очаква труден двубой срещу Ботев (Пловдив) в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Бившият наставник на Лудогорец даде пресконференция преди срещата в четвъртък. 

„Добре е да се върна в България, където имам добри спомени, но това вече е в миналото. Тренирахме здраво за този мач. Цялото ни внимание бе насочено към първия кръг на европейските клубни турнири и се надявам, че ще покажем необходимото ниво за този тип срещи“, започна Шимунджа и сравни отбора на Ботев с времето, когато той бе начело на Лудогорец. 

„Ботев смени около половината от състава си, както и своя треньор, но манталитетът на клуба е същият. Те получиха нова енергия с построяването на новия стадион. Завръщат се в Европа след три години и ще искат да оставят следа. Това е сериозен опонент, уважаваме го, защото знаем какъв клуб е Ботев, но ние се концентрираме върху нашето представяне и се надяваме да излезем като победители от двата мача. Знам, че те закриха подготовката си, но получихме информацията и това ни помогна да се подготвим“, каза още специалистът.

Шимунджа обърна внимание на състоянието на звездата на тима Йосип Иличич, който едва вчера поднови тренировки с отбора след участието си на Европейското първенство със селекцията на Словения: „Йосип Иличич е готов. Той получи пет дни почивка. Игра срещу Португалия на Европейското първенство и няколко дни не бе с нас, но физически е достатъчно добре подготвен.“

„Различно е да се изправиш срещу Ботев начело на Лудогорец и начело на Марибор. Сега става дума за европейски клубни турнири. Нормално е в европейския футбол да има взаимно уважение. Въпреки това, сме тук с целта да спечелим и двата мача. Ако успеем да наложим нашия стил на игра, ще бъде по-лесно за нас, но знаем кои са силните страни на Ботев и е важно да намерим начин да ги спрем. Двубоят ще бъде труден физически и трябва да сме подготвени за това“, завърши Анте Шимунджа.

Мачът между Ботев и Марибор е в четвъртък от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев". / БТА