Треньорът на Ботев Пловдив, Душан Керкез, говори за NOVA от стадиона на Панатинайкос, преди важния мач между двата отбора. Специалистът подчерта, че въпреки отсъствието на нападателя на гръцкия тим, Йоанидис, Панатинайкос остава един от най-силните отбори и не може да бъде подценяван.

"Панатинайкос е страхотен отбор, а отсъствието на Йоанидис не променя факта, че те са голям клуб с големи амбиции," каза Керкез. "Ние сме изправени пред предизвикателство, но трябва да се съсредоточим върху нашата игра."

Ботев (Пловдив) има три официални мача в крака, докато Панатинайкос е изиграл само приятелски срещи и подготвителни мачове. Това дава на българския отбор възможност да се възползва от предимството на натрупания игрови ритъм.

"Важно е да вземем преднина преди реванша в Пловдив," подчерта Керкез. "Аз искам да виждам всички играчи да работят здраво и да има конкуренция в състава. Да решавам кой да играе е моето задължение и не е проблем, дори да ми носи главоболия."

Треньорът изрази удовлетворение от завръщането на Ботев (Пловдив) на картата на Европа и подчерта значението на подкрепата от феновете. "Тази подкрепа е много важна за нас," добави Керкез. "Радвам се, че върнахме клуба на картата на Европа."

Още вижте във видеото