Играчите на Ботев подсъзнателно са мислели за предстоящия финал за Купата на България с Локомотив Пловдив следващата сряда и това е една от причините за загубата им от Берое. Такова мнение изрази наставникът на "канарчетата" Николай Киров след поражението с 0:1 в Битката за Тракия.

"Подходихме по най-сериозния начин като екип, но главите на играчите са към финала. Щадяха усилия, нямаше темпо, но явно мислите им са вече за мача в сряда. Сигурен съм, че са имали желание, но действат подсъзнателно. Забравяме този двубой, важното е, че няма контузии и картони. Трябва да сме в оптимално състояние в сряда", заяви Киров пред DIEMA SPORT и продължи с анализа.

"За мен по-важно е играчите да поддържат темпото на игра, това е най-важното. Единадесеторката, която ще излезе в сряда, ще преценим. Не може да се коментира кой мач е по-важен, но най-важен, разбира се, е този мач в сряда за Купата", добави Киров и говори за най-чакания от феновете мач - финала за Купата.

"Действително няма какво да говорим за мотивация преди финала, няма играч, който да не е мотивиран. Играли сме финали, надявам се, че ще сме настроен правилно. Трябва да разучим силните и слаби страни на съперника, за да разберем какво да направим."

"Шансовете са абсолютно равни, всички знаем как протичат тези градски дербита и резултатът е неясен. Сега най-важното е само играчите да са максимално подготвени. Специфични мачове са финалите, не мисля, че е някакво предимство, че имаме такъв скорошен на сметката си."

"Важно е как ще се влезе в първите минути, имаме доста работа в тези 3-4 дни. Те ще са предимно с разговори, за да ги настроим по най-добрия начин", заяви Николай Киров веднага след двубоя.