Бившият вратар на Ботев Пловдив - Хидайет Ханкич, даде специално кратко интервю за NOVA преди сблъсъка от 1/8-финалите на неговата родина Австрия срещу Турция от UEFA EURO 2024. Според новия страж на руския Ростов, австрийците ще спечелят двубоя и е уверен, че неговите сънародници ще имат големи поводи за празенства в края на турнира.

„Здравейте на зрителите на NOVA! Искате да чуете моето мнение за мача Австрия - Турция и защо мисля, че отборът на Ралф Рангник ще спечели? Първото нещо, което трябва да отбележим е, че този проект в националния отбор започна преди 15 години. Футболната асоциация инвестира много пари в развитието на младежите в страната и в юношеските школи, за да може да се помогне развитието на футболистите в най-ранна детска възраст. Така че начинът, по който играе националният отбор, не е изненада за хората в Австрия, особено с присъствието на треньор от калибъра на Ралф Рангник“.

„Той (Рангник) имплементира този стил на игра, който практикуваше, когато беше начело на РБ Лайпциг и това дава резултат. Тези отбори, които представляват националния отбор, са кадри от академията на Ред Бул – както в Залцбург, така и в Лайпциг. Е са израснали заедно, може би, откакто са били на 15 години. 90 процента от тях играят в едно от най-конкурентните европейски първенства – в Бундеслигата. Те притежават нужните качества и най-големият плюс е, че в Австрия има голяма еуфория“.

„Турция е много опасен отбор и винаги можеше да поднесе изненадата, на който и да е турнир. Особено, ако приемем, че ще имат голяма подкрепа от феновете си, но за мен Австрия е по-добрият отбор организационно и структурно. Разбира се, мисля, че в края на турнира Австрия ще има повод за празненства. Мисля, че могат да направят много, много добър турнир“, заяви Ханкич.