Отборът на Ботев Пловдив победи с 2:1 като гост Етър Велико Търново в мач от 15-я кръг на А група, който се игра на стадион "Ивайло". Победното попадение, донесло трите точки за момчетата на Ферарио Спасов, падна едва в края на мача, в 85-та минута на срещата, благодарение на Тодор Неделев.

Гостите започнаха по-активно срещата от своя съперник. Отборът на Ботев Пловдив поведе в резултата в 18-та минута. След късо изпълнение от корнер към Иван Цветков, нападателят намери Станислав Костов в наказателното поле, а той с глава се разписа за 1:0.

„Канарчетата“ обаче успяха да запазят аванса си само четири минути. В 22-та домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар. След центрирането обаче Артур Енрике прати топката в собствената си врата и си отбеляза автогол за 1:1.

Момчетата на Ферарио Спасов продължиха да доминират и след почивката. Пловдивчани търсеха упорито вратата на Велимирович, но така и не стигаха до точно попадение. В 63-та минута дори Тодор Неделев стреля, но уцели напречната греда на домакините.

Съвсем закономерно в 85-та минута канарчетата успяха да поведат за втори път в мача. Тодор Неделев демонстрира самостоятелен пробив, след това направи двойно с Бамого, а накрая стреля точно за 2:1.

В края на мача Иван Цветков можеше да увеличи преднината на Ботев Пд, а малко след това и пред Станислав Костов се откри нов шанс за попадение.

След успеха Ботев Пд заема 5-о място в подреждането с 28 точки, колкото има и ЦСКА, но „червените“ ще изиграят своя мач от кръга в неделя. Съставът на Етър остава на незавидната последна позиция в подреждането на А група с едва 8 пункта.