Ботев Враца и Ботев Пловдив завършиха при нулево равенство в двубоя помежду си от 13-тия кръг на А група.

По този начин врачани откраднаха нови точки от един от фаворитите в първенството, след като преди това направиха това и срещу шампиона Лудогорец. С успеха си домакините от Враца завоюваха нова ценна точка, която ги изкачва на 13-о място с 11 точки. Освен това те дадоха възможност на ЦСКА да изравни Ботев на третото място. В момента пловдивчани имат 25 точки, а „армейците“ ще имат толкова при успех над Берое в неделя.

На стадиона във Враца равенството като че ли бе справедлив резултат. „Канарчетата“, които бяха фаворити, не показаха с нищо, че са по-добри от своя съперник и бяха твърде безпомощни пред неговата врата. В същото време домакините на няколко пъти сътвориха много опасни контри.

В 11-а минута Стефан Станчев можеше да си отбележи автогол при опит да изчисти, но за негово щастие топката мина на сантиметри от гредата. Малко след тово треньорският щаб на врачани претендираше за дузпа, след като Варела бе ударен с рамо в лицето от Бобан Грънчаров. Сигнал на съдията Стефан Спасов обаче не последва.

Андрей Атанасов на няколко пъти бе близо до гол след опасни изстрели, а Иван Цветков от своя страна с глава уцели напречната греда на домакините.

В края на полувремето двата отбора имаха по още един шанс, но Илия Илиев и Тодор Неделев не успяха да реализират.

През втората част опасни положения липсваха и така закономерно двата отбора си поделиха по една точка.