Отборът на Ботев Пловдив се класира без абсолютно никакви проблеми за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. „Канарчетата“ се наложиха с категоричното 6:1 над Евроколеж Пловдив в срещата-реванш, провела се на стадион „Беркут“ в Брестник.

В първия мач от 1/16-финалите момчетата на Ферарио Спасов се наложиха с класическото 3:0 над тима, създаден през 2006 година, като олицетворение на спортния дух на Европейски колеж по икономика и управление. Станислав Костов записа хеттрик в двубоя.

Ботев започна ударно срещата, с атаки към съперниковата врата, но първото попадение дойде едва в 23-та минута. Енрике центрира в наказателното поле, а Станислав Костов засече с глава за 1:0.

Шест минути по-късно „канарчетата“ увеличиха аванса си, като отново Костов се оказа на точното място, в точното време.

В 40-та минута Артур Енрике реализира много елегантен гол за 3:0, който бе изведен сам срещу вратаря на Евроколеж, а след това го преодоля, за да прати топката зад гърба му.

След почивката попаденията не секнаха. Ивайло Димитров намери Ангел Рахов в наказателното поле, който от воле вкара за 4:0.

Домакините създадоха редица възможности за гол, за разлика от своите съперници-колежани. Въпреки това футболистите на Евроколеж успяха да се разпишат в 69-та минута от дузпа, реализирана от Васко Василев. Защитникът учи корпоративна икономика в Колежа.

В 75-та минута на двубоя Станислав Костов успя да оформи своя хеттрик за 5:1, след асистенция на Костадин Дяков. Малко след това и самият Дяков реализира за 6:1.

По този начин Ботев Пловдив намери място в Топ16 на клубовете, които продължават за Купата на България. Жребият за надпреварата ще се тегли в понеделник, 26 ноември.