Халфът на Ботев Пловдив Мариян Огнянов даде интервю специално за Гонг преди утрешното домакинство на „канарчета“ срещу Лудогорец. Двубоят на шампионите в Пловдив е един от най-интересните в междинния кръг на А група.

„Смятам, че имаме шансове срещу Лудогорец, но ако играем това, което ние можем. Повечето отбори се затварят срещу Лудогорец и гледат да им пречат. Ако ние сме добре подредени, когато те владеят топката и се възползваме от нашите възможности, имаме шансове. Според мен има вероятност утре да победим“, бяха първите думи на Огнянов в интервюто му за Гонг.

„Няма футболист, който да не е доволен, когато играе. Така е и с мен. Ползват ме отдясно, не мога да кажа, че там ми е силата, но на крилото не ми е чуждо да играя. Стремя се да правя това, което иска от мен треньорът. Когато играя гледам да се старая. Има доста неща, които ще трябва да коригираме, говоря в игрови план. Трябва да поддържаме едно високо ниво, трябва да бъдем постоянни, смятам, че за да има успехи един от отбор в България, той трябва да поддържа високо ниво. Загубихме няколко леки точки, примерно във Враца трябваше да спечелим мача. Ако сме постоянни и през пролетта, може да се озовем в местата даващи право за участие в европейските турнири“, продължи Огнянов.

„Лудогорец е фаворит преди този мач. Те са шампионите, а миналата година взеха всичко, което можеше да се спечели. Те играят може би най-добрият футбол в България. Ако играем това, което ние можем, имаме шансове. Трябва да действаме освободено и бързо. Трябва да си използваме нашите козове, а и разчитаме на домакинската подкрепа. Шансовете ни да продължим са сериозни“, заяви полузащитникът на Ботев Пловдив.

„Мога да кажа, че се чувствам щастлив в Ботев Пловдив. За мен е най-важно, че играя. Искам да се чувствам важен за отбора, а в Левски това нещо го нямаше. Дали защото не ми даваха достатъчно шансове, или защото аз съм си виновен. Може би не успях да покажа своите качества и това беше причината да не бъда важен в Левски“, завърши юношата на „сините“, който преди години вкара гол в мрежата на Челси в мач от Шампионската лига.