Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Ангел Палийски коментира скандалите със съдийството в срещата между пловдивчани и Лудогорец. Палийски изрази мнението си по проблемите с поръчково съдийство в първенството и отново призова Борислав Михайлов да си подаде оставката като шеф на БФС. Палийски гостува в предаването „Факторът Кошлуков" в телевизия TV7.

"Проблемът не е само в този мач. Проблемът спрямо Ботев съществува отдавна. В Първия кръг, втория кръг... със съдийството срещу Славия и Левски. Пазихме толерантност, но след осмия кръг нещата започнаха да излизат извън контрол. До осмия кръг нямахме нито едно наказание, след осмия сме заплатили над 25 хиляди лева наказания. Губим важни точки в борбата. Момчетата са достатъчно мотивирани и искат да докажат себе си", каза шефът на "канарчетата".

"Ако погледнете записа ще видите, че на същия играч (б.а. Франк Гела) за игра с ръка пред нашето наказателно поле Тасков свири нарушение за нас. В аналогичната ситуация обаче не се свири нарушение. Ако това не е поръчково съдийство... Никой не иска да оспорва, че Лудогорец играе добре, но сега се е случило с Ботев, след два кръга ще се случи другаде. Защо нещата да не се решават с футбол. Ние искаме да има феърплей по стадионите, честно и безпристрастно съдийство, да няма уредени мачове, и слугинаж, или черно тото. Нещата са много", допълни той.

"Бих призовал Борислав Михайлов, ако има мъжко достойнство и съвест да си подаде оставката и даде шанс на футбола и честните хора", завърши Палийски.