Славия победи с 1:0 като гост Ботев Пловдив в мача реванш от осминафиналите на Купата на Бългаиря и с общ резултат 4:0 „белите“ продължават напред в турнира.

Домакините имаха надмощие през първите 30 минути, но пропуснаха няколко отлични възможност, за да поведат в резултата. Още в 10-та минута Бамого получи топката в наказателното поле на Славия и се оказа сам срещу Георги Петков, но стреля слабо и вратарят на „белите“ спаси.

Пет минути по-късно след центриране в наказателното поле на Славия, Георги Петков увисна и топката стигна до Огнянов, който стреля, но Радослав Димитров успя да избие на метър пред гол линията.

Най-спорната ситуация в срещата бе в 27-та минута, когато Костадин Дяков навлезе в наказателното поле на Славия, но се засуети и бе повален на земята от Живко Желев, но дузпа не бе отсъдена.

В 31-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Ботев, Златков стреля с глава, но Христо Иванов успя да избие топката от гол линията. Минута по-късно Здравко Лазаров стреля от границата на наказателното поле на Ботев, но Христо Иванов успя да избие топката в корнер.

Славия поведе в резултата в 33-та минута, когато Здравко Лазаров центрира в наказателното поле на Ботев, след което Павле Попара засече топката с глава и я прати във вратата на Христо Иванов.

През втората част превъзходството беше поделено, като и двата отбора имаха възможности за гол.

Здравко Лазаров, Владислав Златинов и Павле Попара пропуснаха най-чистите положения за Славия, докато за домакините не успя да се разпише резервата Станислав Костов.

По този начин Славия се класира за следващата фаза на турнира.