Двубоят между Ботев Пловдив и Арда ще бъде по-специален за един футболист. Лъчезар Балтанов слага край на кариерата си и ще изиграе последния си официален мач за "канарчетата" срещу тима от Кърджали.

"За мен е истинска чест, че ще изиграя последния си мач за Ботев Пловдив пред нашата публика. Толкова дълги години съм бил тук, чувствам се като у дома си. Емоционален съм, но не обичам да го показвам. Ще дам всичко от себе си и ще се насладя на момента. Оставам в клуба и ще дам всичко за клуба", сподели футболистът, който в последния си мач ще изведе Ботев с капитанската лента.

Лъчезар Балтанов остава в клуба, като той ще е играещ-треньор на втория отбор, относно това решение той сподели:

"Говорили сме много пъти с ръководството, подготвено е, не е просто емоционално решение"

"Направих доста за рамките на България, спечелих купи, ставал съм шампион. Трите купи с Ботев няма да ги забравя никога. Любовта на хората ме е държала жив, благодарение на тях и тяхната подкрепа спечелихме Купата и тази година. Надявам се и аз да съм ги докоснал. Пожелавам на всички млади футболисти да изпитат това нещо, можеш да летиш пред тази публика", каза още футболистът.

"Любими мачове са ми тези, които спечелихме купите. Незабравими бяха мачовете с Ботев в евротурнирите. Радвам се, че нашият треньор остава в клуба, дано надгради това, което постигнахме тази година. Искам да поздравя и нашия капитан Ивелин Попов. Щастлив съм, че делях една съблекалня с него, той е пример за подражение, за мен е може би най-добрият футболист в момента", допълни той.

"С Ники се познаваме от деца, пожелавам му да е жив и здрав. Направи много добра кариера и му пожелавам успех, с каквото се захване, да го постигне", завърши Балтанов за отказването на Николай Михайлов.